KLAR FOR Å SPILLE: Her, på dette Petrof-flygelet i studio på Sofiemyr, komponerer Cegard Schow sine mesterverk. Nå er han klar med ny musikk og release-konsert hjemme på Sofiemyr.

Tar det piano på ny musikk

Vegard Schow slipper ny musikk på konsert i eget studio. Inspirert av skogene i Oppegård, stripper han musikken ned til en mann, ti fingre og ett piano.

Publisert

Vegard Schow er kommunens fremste jazz-musiker. Han har mange utgivelser og tonnevis med livekonserter bak seg. Nå skal han for alvor ut på egenhånd - helt alene, bokstavelig talt.

– Ja, nå er det meg alene.
Det er både skummelt og godt, på en måte, men også veldig spennende. Det er slik jeg lager musikken min, og slik det skal låte denne gangen, sier musikeren.

Alene

For det er nettopp dét det handler om. Det er en mann, ti fingre, to hender, ett piano, og et lynskarpt komponisthode.

SKRUR OG KLIPPER: – Jeg har hundrevis av låter på lager som jeg jobber med. Jeg er veldig inspirert for tiden, sier Schow.

– Dette prosjektet har jeg valgt å kalle «Journey Home», og det handler om å ta det ned til det enkle og det som er basic. Låtene mine starter jo ofte ved pianoet etter at jeg har gått en tur i skogen, gjerne langs Oldtidsveien fra Greverud og til studioet mitt til Sofiemyr. Dette er en eventyrlig og ikke minst historisk vei, som er veldig inspirerende. Jeg finner mye musikk i naturen her som jeg setter meg ned og setter sammen på pianoet i studio, før det gis ut, sier han.

Les også: Bokfest til 1000 i biblioteket

– Når jeg skriver en låt, er det mye inporivasjonsarbeid. Jeg setter meg ned ved flygelet etter at jeg har kommet frem, full av inspirasjon, og så bygger jeg opp og akkordsetter melodiene, klipper det sammen, strammer det opp og jobber meg frem til det ferdige resultatet. Det er tidkrevende, men jeg mister aldri inspirasjonen, sier han.

PS Saken fortsetter under videoen! Her får du en smakebit på Schows nye musikk!

Klikk play for å se video!

Flott instrument

Og når vi snakker om piano, en ekte pianist og komponist, kan sitt piano i Schows studio på Sofiemyr står mesterverket han lager mesterverkene sine på. 

– Flygelet i studio er et Petrof konsertflygel. Det ble hentet i Praha i Tsjekkia i 1990, og det som kjennetegner det er lyden, og den lyden er rett og slett fantastisk bra! Det har en myk og utrolig fin klang, sier han.

– Dette pianoet har jeg brukt til hundrevis av innspillinger, både før det kom hit og i vårt studio. Pianoet har myke, åpne og lange klanger, og det er perfekt til denne musikken, sier Schow.

Les også: Spis gresk fra Oppegård - i Oslo

Dette prosjektet er et langtidsprosjekt. Det blir ikke noe helt album i denne omgang.

KLAR FOR Å SPILLE: Her, på dette Petrof-flygelet i studio på Sofiemyr, komponerer Cegard Schow sine mesterverk. Nå er han klar med ny musikk og release-konsert hjemme på Sofiemyr.

– Nei, albumets tid er under utvikling, og jeg har funnet ut at jeg skal gi ut musikk annenhver måned fremover, med spredte enkeltlåter. Håpet er også at det skal kunne slå an utenfor Norge. Jeg lager musikk som jeg håper vil slå an også i Europa og i Asia og kanskje i USA denne gangen, og selv om det kanskje ikke vises på hitlistene, så er instrumentalmusikken et stort segment som stadig vinner terreng, sier han.

Prosjektet «Journey Home» starter med releasekonsert hjemme i studioet på Sofiemyr den 1. oktober klokken 18.00. Så fortsetter reisen videre.

– Jeg tror dette kan bli en koselig og intim konsert, og jeg håper folk kommer og fyller studioet. Deretter er det ut på veien ved anledning, og jeg blir ikke musikalsk arbeidsledig med det første. Jeg har hundrevis av låter liggende, både gamle og nye, som jeg nå skal ta tak i. Det føles godt å ta tak i dette prosjektet, og jeg blir tryggere for hver dag jeg øver på dette, sier han.

På konserten skal han fremføre flere nye låter.

Les også: Rumba med Helene Olafsen på (br)ett-to-tre

– Jeg skal også spille noe fra «Blått Hjerte»-platen, og blant annet to nye låter som heter «Dance» og «Fog». Det blir en del enkle valser for piano både i moll og dur, noe klassisk-inspirert, noe jazzinspirert og også låter jeg har spilt inn for Schow Trio  sier han, sier han.

Og for deg som lurte, Schow Trio fortsetter også.

KLAR FOR Å SPILLE: Her, på dette Petrof-flygelet i studio på Sofiemyr, komponerer Cegard Schow sine mesterverk. Nå er han klar med ny musikk og release-konsert hjemme på Sofiemyr.

– Jeg elsker trio-formatet, og jeg elsker å spille i trioen, så det har jeg ikke tenkt å gi meg med, men akkurat nå er det dette solo-prosjektet. Jeg er klar for å kaste meg ut på dette, og jeg gleder meg veldig. Jeg håper folk vil like det, sier han.

 

Powered by Labrador CMS