TAR IKKE ALT: Mye har blitt hogget ned på Trelasttomta, men prosjektsjef i JM Norge AS er opptatt av å bevare så mye naturlig terreng som mulig.

– Vi har hovedsaklig tatt ut hogstferdig gran

Det nye boligfeltet på Myrvoll er ryddet klart for bygging. – Vi gjør det vi kan for å bevare naturen selv om vi avskoger, sier prosjektsjef i JM Norge AS, Kim Andre Moe.

Prosjektsjef Kim Andre Moe i JM Norge AS kan fortelle at de er fullstendig i rute med prosjektet «Myrvoll Stasjon», som kommer til å huse omtrent 2000 mennesker.

Les også: Foreslår lokale veinavn

Bevare terrenget

I vår har de avskoget områdene det skal bygges på, men ifølge Moe vil de bevare mye av det naturlige terrenget.

STORT PROSJEKT: Kim Andre Moe, prosjektsjef i JM Norge AS, har ansvar for det gedigne boligprosjektet på Myrvoll som skal huse over 2000 mennesker.

– Vi har tatt ut skogen i de områdene det kommer ny bebyggelse. Det vi har tatt ut er hovedsaklig hogstferdig gran. Vi ønsker å bevare mest mulig av løvtrærne der det er mulig. Vi gjør det vi kan for å bevare naturen som det er, det er en kvalitet i seg selv, sier Moe.

Les også: Fra skog til skogby

Det skal etableres et nytt parkanlegg, sykkelveier og turstier i forbindelse med prosjektet, noe Moe ser på som positivt, også for eksisterende beboere på Myrvoll.

– Det vil danne en ny gjennomfartsåre for beboerne på Myrvoll også. Spesielt skolebarn og ungdom, som i dag går rundt, vil nok finne nye traseer å gå, sier prosjektsjefen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KLARE: På Skogsåsen er mye fjernet og gjort klart til byggestart. Her skal det ligge rekkehus som skal koste rundt 6-7 millioner. 

 

Håper på forståelse

Moe håper folk er forståelsesfulle under byggingen, til tross for at dette kan være sjenerende for turgåere i området.

Les også: Store boligplaner på Myrvoll

– Vi har fått noen innspill i forholdt til avskoging,som går på at det har vært i veien for eksisterende turveier. Det prøver vi så godt vi kan å lytte til, og blir det lagt noe tømmer over en turvei så flytter vi på det, samtidig håper vi på forståelse for at det blir mye byggevirksomhet en periode, sier Moe.

NYTT HJEM: Salamanderen skal få et nytt hjem i egen dam.

«Salamanderdammen»

Moe bedyrer at den fredede salamanderdammen også blir ivaretatt.

– I det igjengrodde myrområdet/bekkedraget skal det legges til rette for nytt salamanderliv i samråd med amfibier ekspert. Salamanderdammen blir en åpen dam med fin brygge og gangbro som binder sammen gangveiene mellom Skogsåsen og Torgkvartalet og Myrvoll torg. Bor du på Skogsåsen spaserer du ned en tursti og over dammen til torget og togstasjonen, avslutter Moe

Powered by Labrador CMS