KLAR FOR KULLEBUNDEN: Jørn Hoel var på «prøvetur» på kjøkkenet på Kullebunden spiseri nylig. Nå byr han på en skikkelig helaften! Her er han i aksjon på kjøkkenet på spisestedet.

Lost in the mango

Hvis du "har en drøm" om å både nyte god mat og god musikk, bør du ta turen til Jørn Hoels helaften på Kullebunden spiseri.

Hvorvidt det blir en blå løk på menyen eller ikke, det gjenstår å se, men at du fort kan både bli underholdt, få gode musikalske og ikke minst kulinariske opplevelser når Jørn Hoel kommer til Kullebunden spiseri lørdag den 17. juni, er det ingen tvil om.

Elsker mat

Jørn Hoels lidenskap for mat og musikk går hånd i hånd. Derfor inviterer han til en helaften med både musikk, mathistorier- og kunnskape og ikke minst en spesialsammensatt treretters. 

KLAR FOR KULLEBUNDEN: Jørn Hoel var på «prøvetur» på kjøkkenet på Kullebunden spiseri nylig. Nå byr han på en skikkelig helaften! Her er han i aksjon på kjøkkenet på spisestedet.

 Han mener all mat kan være god, selv den enkleste rett, men at all mat også kan ødelegges dersom man ikke setter krav til hva man bruker for å lage retten.

Les også: Tårnhuset brygger på noe i sommer

– En ting som går igjen når jeg er ute og reiser i Norge, er at det slår meg ofte at vi nordmenn er mer opptatt av prisen enn kvaliteten på råvarene. Riktige råvarer gir en mye bedre matopplevelse. Hvis det du putter i grytene er av dårlig kvalitet, blir som regel også det ferdige produktet akkurat den opplevelsen, sier artisten og kokken, mens han svinger kjeler på kjøkkenet på Kullebunden spiseri.

Les også: Villa Sandvigen i ny drakt

– Norske ganer har blitt mer kravstore, spesielt ute på restauranter Det nytter ikke lenger bare å slenge på litt balsamico på tallerkeken og tro at det fungerer. Man må tenke på helheten, kvaliteten og ikke minst hvordan man syr sammen måltidet, både på og ved siden av tallerkenen. Norske kokker blir stadig bedre, og det samme gjør også «mannen i gaten», men det skader ikke med litt ny kunnskap og inspirasjon, iblandet god musikk, sier Hoel.

Pølsemann

Kvelden på Kullebunden startet med en felles kjærlighet som både Hoel og Roger Lund, ektemannen tli Anette Embtsen, som driver Kullebunden spiseri.

Lund er en av Norges mest anerkjente pølsemakere, og er det noe Jørn Hoel elsker, så er det pølser.

Les også: – En togbillett, en kebab, et brett sashimi og en gravstein, takk!

– Produktene til Roger er fantastiske. Han lager Norges beste produkter innen sine fagfelt. Jeg har blitt veldig glad i pølsene hans. Det er ekte råvarer og hodt håndtverk. Da tenkte jeg at «da er nok også stedet her av en viss standard», så derfor ønsket jeg å ta turen til Kullebunden spiseri, sier Hoel.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også stor bildekarusell fra da Jørn Hoel "tok over" kjøkkenet på Kullebunden spiseri øverst i saken!

KLAR FOR KULLEBUNDEN: Jørn Hoel var på «prøvetur» på kjøkkenet på Kullebunden spiseri nylig. Nå byr han på en skikkelig helaften! Her er han i aksjon på kjøkkenet på spisestedet.

 

 

Hemmelig meny

Hva han skal servere denne kvelden er foreløpig en hemmelighet.

– Det er vel å anta at vi vil komme innom pølser i løpet av kvelden, ved siden av en og annen sviske på scenen, sier Hoel lurt.

Les også: Svinaktig godt på Svartskog

For ja, stemmen er fortsatt i behold, og mellom rettene, skal Hoel synge for oss.

KLAR FOR KULLEBUNDEN: Jørn Hoel var på «prøvetur» på kjøkkenet på Kullebunden spiseri nylig. Nå byr han på en skikkelig helaften! Her er han i aksjon på kjøkkenet på spisestedet.

– Selve konsertbiten av kvelden kommer til å bli en blanding fra egen back-katalog og låter jeg liker, sier Hoel.

Gode tips

Hoel er en erfaren kokk. Og han er kravstor. Han vet hva han vil spise, og han vet hvordan han skal tilberede det. Det handler om totalopplveelsen.

– Jeg lager mye forskjellig mat, men det jeg kanskje har klart å perfeksjonere mest de siste årene, er teknikken. Før kunne jeg gjerne sette i gang med store, kompliserte middager på kanskje opp til ti og tolv retter. Det trenger ikke være så avansert for at det skal bli godt. Det holder med to-tre retter, så lenge råvarene er god og måltidet er riktig sammensatt, sier Hoel.

Les også: Oppegårds Aker Brygge

– Det handler om å ha en plan for helheten, og vite hva du ønsker å kommunisere med maten. Ha gjerne en god historie på lur. Jeg er for eksempel veldig glad i å finne ut mer om maten, mer om historien rundt det jeg skal servere, hvor maten kommer fra og så videre. Og så er kanskje det aller beste tipset å la maten hvile før man serverer den. Da smaker den mye bedre, sier han.

Les også: Pangstart for La Paz Live

– I tillegg gjelder det å være nysgjerrig. Tørre å prøve, og utfordre seg selv. Vi nordmenn er tross alt oppvokst med ganske enkel mat, som kjøttkaker og annet som våre foreldre og besteforeldre laget. Det er bra til sin tid, men dersom du tør å være nysgjerrig, er det store ting du kan utrette, og det håper jeg kanskje at jeg skal kunne klare å inspirere til denne kvelden på Kullebunden, sier Hoel.

Powered by Labrador CMS