STÅR BAK FORSLAGET: – Prosjektet kan settes i gang påsken 2018, forutsatt at kommunens forslag i områdeplanen for Kolbotn sentrum er endret, sier daglig leder i Cava AS, Henrik Reiling, styreformann i Cava AS, Hans Gulseth, dalig leder i Kolbotn Vest AS, Terje Ruud, arkitekt Petter Bogen og styreleder i Malthe Winje Eiendom AS, Tor Bjørnå Berntsen.

Foreslår 14 blokker langs Kolbotnveien og Kantorveien

Dagens 20 småhus langs Kolbotnveien og Kantorveien kan bli ersattet med 250 leiligheter fordelt på 14 boligblokker på tre til seks etasjer.

Publisert

Tre lokale utbyggere, Cava AS, Kolbotn Vest AS og Malthe Winje Eiendom AS, har valgt å samarbeide om prosjektet «Kantorbekken Boligpark».

Planområdet ligger på begge sider av Kantorveien og grenser til utbyggingsområdet i Kantorkvartalet.

PS! Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 23. mars. Du kan bla deg rundt på tegnebrettet til utviklerne i bildekarusellen øverst i saken!

– I tråd med sentrumsplanen

FRA 20 SMÅHUS TIL 14 BLOKKER: Småhusene i Kolbotveien, som grenser til utbyggingsområdet i Kantorveien, kan bli erstattet med blokker.

Arkitekt Petter Bogen, som står bak leilighetsblokkene i Kantorveien, har nylig levert inn et planinitiativ hvor dagens småhusbebyggelse foreslås erstattet med boligblokker.

Utbyggerne mener at plan- initiativet er i all hovedsak i tråd med sentrumsplanen, men at sistnevnte setter begrensninger ved å sette krav til blant annet hustyper og tettheten.

Les også: Planlegger folkebad i Kolbotn sentrum

– Kommunens forslag er ikke økonomisk bærekraftig og svarer ikke på retningslinjene i den regionale planen om fortetting langs knutepunktene. Kommunen foreslår andre hustyper og en vesentlig lavere tetthet for vårt planområde enn for det som bygges for tiden i Ormerudveien, Kantorkvartalet, Strandliveien og Liaveien, sier daglig leder i Cava AS, Henrik Reiling.

Uenig om hustyper

UTBYGGERNES FORSLAG: 20 småhus skal rives og erstattes med 14 boligblokker, mens området med 12 småhus ved Båtsleppa skal bestå.

Ifølge kommunens forslag bør området utbygges med rekkehus og terrasseblokker med svalganger, for å tiltrekke seg barnefamilier.

Utbyggerne mener disse hustypene er «utgått på dato» og vil være for dyre for barnefamiliene, i tillegg til at de gir dårlig bokvalitet og sperrer kontakten med Kantorbekken og Kolbotnvannet. Istedenfor foreslår de å utvikle området med bygårder ved å bygge blokker på tre til seks etasjer, av samme hustype som i naboområdet langs Kolbotnveien.

Les også: Tett på Tangen

– Vi foreslår kompakte leiligheter på 50 til 90 kvadratmeter i areal samt noen større leiligheter, med gode bokvaliteter for folk i alle aldersgrupper. Prisnivået i området bestemmes av markedet og ligger på rundt 70.000 kroner per kvad- ratmeter, sier styreleder i Malthe Winje AS, Tor Bjørnå Berntsen.

Han sier samarbeidet med de to andre utbyggerne sikrer gode fellesløsninger, og blant annet åpning av Kantorbekken og utvikling av byparken med gangstier og to strender.

– Hvis vi skal jobbe hver for oss, blir disse mulighetene vesentlig redusert, sier han.

PS! Du kan lese mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 23. mars. I dette kartet kan du se hvor boligene er planlagt.

Powered by Labrador CMS