FENGER DE SMÅ: – Musikk skaper god stemning og barna synes det er kjempegøy å synge, sier Martin Høy. Han bruker gitar og sang i undervisningen så ofte som det lar seg gjøre. Førsteklassingene Tilde Hammer (6), Nora Sofie Riise (5) og Maja Kopke Da Fonseca Foss (6) setter stor pris på det.

– Dette er ikke greit

Folket reagerer på at kun én mann er lærer for årets førsteklassinger. Hva synes du?

Publisert

Reaksjonene har vært mange etter at Oppegård Avis i forrige uke skrev om den totalt skjevfordelingen og manglende kjønnsbalansen i lærerstabene i Oppegård-skolene. 

Eneste mann

ENESTE MANN: Martin Høy er den eneste mannlige læreren blant årets førsteklassinger i Oppegård-skolene.

Martin Høy, lærer på Kolbotn skole, er nemlig den eneste mannlige læreren for årets førsteklassinger i hele Oppegård.

Selv reagerer han ikke nevneverdig på at han er den eneste hanen i flokken i år blant førsteklasselærerne.

– Det er jo helt normalt! Det er tradisjonelt med flest kvinner som grunnskolelærere, og det er helt vanlig at menn vil helst jobbe med de eldre elevene enn med de yngste, sier han.

— En god balanse mellom kjønnene er bra for alle arbeidsplasser, men om læreren er kvinne eller mann, betyr lite for hvor godt elevene gjør det på skolen. Det aller viktigste er å ha gode lærere, uavhengig av kjønn, sier Høy.

40-åringen tror den skjeve kjønnsfordelingen handler om lønn og status.

— For å finne flere flinke lærere bør nok læreryrket få høyere status og bli bedre lønnet, sier Høy.

Mange reaksjoner

Andre reagerer imidlertid på skjevfordelingen. Folket vi har truffet på gaten mener kommunen nå må gripe inn i skjevfordelingen.

En av dem er Ted Johansen fra Sofiemyr. 

Ted Johansen, Sofiemyr: – Det høres ikke greit ut. Kvinner og menn bør være likestilt. Vi bør jobbe for å demme opp forskjellene. Mange barn med enslige mødre har behov for mannlige rollemodeller.

– Det høres ikke greit ut. Kvinner og menn bør være likestilt. Vi bør jobbe for å demme opp forskjellene. Mange barn med enslige mødre har behov for mannlige rollemodeller, sier han.


Benedikte Dalene fra Tårnåsen reagerer også.

Benedikte Dalene, Tårnåsen: – Kommunen bør absolutt rekruttere flere menn for å ha flere mannlige rollemodeller. Menn og kvinner er gode på forskjellige områder, og det er viktig å jobbe for lik kjønnsfordeling

– Kommunen bør absolutt rekruttere flere menn for å ha flere mannlige rollemodeller. Menn og kvinner er gode på forskjellige områder, og det er viktig å jobbe for lik kjønnsfordeling, sier hun.

Hva mener du?

Benedikte Dalene er langt fra den eneste som reagerer. Flere reaksjoner kan du se i bildekarusellen øverst i vinduet. 

Vi ønsker å vite hva du  mener om saken!

Synes du det er greit at vi har så få mannlige lærere blant skolebarna våre? Si din mening, og send oss gjerne et debattinnlegg på debatt@oavis.no!

Powered by Labrador CMS