TILBAKE TIL MOTORFOLKET: Tyrigrava er solgt, og kontrakten er nå signert.
TILBAKE TIL MOTORFOLKET: Tyrigrava er solgt, og kontrakten er nå signert.

Tyrigrava har fått nye eiere!

Motorfolkets vugge kommer tilbake i motorfolkets hender.

Publisert

Onsdag den 22. mars ble kontrakten signert, og det er nå klart hvem de nye eierne av Tyrigrava blir. 

Ordfører Thomas Sjøvold bekrefter overfor Oppegård Avis at kontrakten for det historiske bygget ble signert i går, og det blir Kongelig Norsk Automobilklubb (KNA) og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK) som overtar Tyrigrava, som har vært i kommunens eie en stund. 

De nye eierne var også innstilt som de foretrukne nye eierne av motorfolkets vugge ved Gamle Mossevei.

Formelt sett overtar bilklubbene Tyrigrava 1. mai 2017.

Les også: Bli med på privatvisning på Tyrigrava

De nye eierne

Det er bastioner innen motormiljøet som nå har tatt over Tyrigrava.

KNA ble stiftet i 1907 og er landets eldste bilklubb. I hele sin historie har KNA arbeidet for best mulig vilkår for bilistene - og ekte bilglede er KNA fremste formål.

KNA representerer den internasjonale bilorganisasjonen FIA (Féderation International de l´Automobile) som i likhet med KNA arbeider for å øke interessen for og bedre rammebetingelsene for bilister globalt og som samtidig organiserer internasjonal motorsport.

Norsk Veteranvogn Klubb ble startet på en "ekspedisjon" til Gjøvik i 1952, da en Rover 1907 ble reddet fra en ellers uviss skjebne. Bilen er heldigvis fortsatt i klubbens eie, og deltar på de viktigste løpene som arrangeres. Siden den gang har klubben fått ca. 1400 medlemmer og er landets ledende klubb for kjøretøyer av motorhistorisk interesse. Klubbens formål er å oppspore, restaurere og ta vare på slike kjøretøyer.

Oppegård Avis kommer til alle med mer!

Powered by Labrador CMS