NÆRING I OPPEGÅRD

MARINADER OG KRYDDER: På bildet kan du se logistikksjef Mohamoud Kahin og daglig leder Kristian Moe i Solina Norge. Selskapet er eksperter på marinader, men har også rundt 50 ulike blandede krydder og veldig mange rene krydder som pepper, muskat og hvitløk.

Fra møbler til krydder

Solina Norge, som driver med salg av krydder og marinader, har nylig flyttet inn i Kongeveien 47.

Publisert

– Vi har signert en leiekontrakt frem til 2025, med opsjon for forlengelse frem til 2030, sier daglig leder i Solina Norge, Kristian Moe (48).

Det var for fire uker siden at selskapet hans flyttet inn i de tidligere showroom-lokalene til møbel- og interiørbutikken Krogh Design.

HER HOLDER DE TIL: Kongeveien 47 på Sofiemyr eies av Loe Utvikling AS.

Solina Norge driver med salg av krydder og marinader til dagligvarebutikker, og omsatte for over 47,6 millioner kroner i fjor.

Til sammen har bedriften syv ansatte, hvorav Moe med to ansatte jobber i en detaljavdeling på Sofiemyr, mens resten jobber i en industriavdeling bestående av selgere som jobber hjemmefra.

Les også: Mangfoldig tilbud

Fra India-Nor til Solina

KRYDDERBOKSER: Selskapet selger varer i større forpakninger, men har også noen få krydderblandinger i mindre bokser, som du ser på krydderstativet foran på bildet.

– Det var faren min som startet selskapet India-Nor AS i Kongeveien 49 i 1989. Da han jobbet i Kjøttbransjens landsforbund, kjøpte han opp dette firmaet og flyttet det hit fra Sandnes. Siden 2001 jobbet jeg sammen med min far, men da han pensjonerte seg i 2012, tok jeg over, sier Moe, som er bosatt i Ski.

I 2012 ble India-Nor kjøpt av Solina Group, men navnebyttet skjedde ikke før 2016. Siden den gang har selskapet økt i omsetning fra ca. 10,9 millioner til over 40 millioner per år. Alle produktene importeres fra Solina Danmark AS, som er en del av Solina Group, et franskeid konsern med ti produksjonsenheter i Europa.

I Kongeveien 47 leier Solina 660 kvadratmeter lokaler, som egentlig er for store for dem.

– Trenger noen et lager på rundt 200 kvadratmeter eller kontorlokaler, er det bare å ta kontakt med oss, sier logistikksjef Mohamoud Kahin.

ØNSKER FREMLEIE: Selskapet har lagerlokaler på rundt 200 kvadratmeter samt et par kontorer som de ikke har behov for.

 

FERDIGE MARINADER: Solinas marinader selges også i små poser i dagligvarebutikker, men navnet Solina kommer ikke frem.

Over 1000 kunder

– Varene våre selges i større forpakninger til kjøttavdelingene i dagligvarebutikkene, som bruker krydderne våre til marinering og i produksjonen ellers. Noen av butikkene selger varene våre under sine egne navn. Vi utvikler også oppskrifter og nye produkter i samarbeid med ulike dagligvarekjedene, sier daglig leder.

Han presiserer at de ikke driver med salg til private kunder.

KJØLELAGER: Noen av varene oppbevares i et kjølelager.

– Sortimentet vårt består hovedsakelig av 80 til 90 ulike marinader, rundt 50 ulike blandede krydder og veldig mange rene krydder som pepper, muskat og hvitløk, men vi selger også sauser, paneringer, tilsetningsstoffer, svine- og lammetarmer samt utstyr og tilleggsprodukter til kjøttvareavdelinger, sier Moe.

 

Selskapet har over 1000 kunder totalt og selger mest til Meny, som er Solinas største kunde. Av de 200 Meny-butikkene på denne listen har de butikken på Greverud samt tre butikker i Ski.

– Vi er eksperter på marinader. Bestselgerne våre er marinaden med hvitløk og rosmarin samt marinaden Chili Ghost, med smak av en av de sterkeste chilisortene, Ghost Chili. Blant krydderne selger vi mest av Hawaii-krydder, pyntekrydder og ulike pepperblandinger, sier Moe.

Les også: Bolig-boom på Fløysbonn

Powered by Labrador CMS