KLAR TIL Å FERSKE FARTSSYNDERE: – Skoleveiene i Oppegård har behov for flere tiltak. Vi er avhengig av et godt samarbeid med kommunen, skolene, FAU, Statens vegvesen og de andre instansene, sier Kristoffer Haakonsen i Øst politidistrikt.

Her blir du tatt av politiet fremover

Politiet skal være ute og overvåke trafikken ved enkelte skoler i forbindelse med skolestart. Her kan du lese hvor de skal stå.

Publisert

Politioverbetjent for ordensseksjonen i Øst politidistrikt, Kristoffer Haakonsen, har en oppfordring til alle bilistene i forbindelse med skolestarten førstkommende mandag:

– Jeg savner mer bevissthet hos bilistene. Husk på fartsgrensene når dere er ute og kjører. Det er 30-sonen på nesten alle skoleveiene i kommunen, sier han.

Haakonsen legger til at politipatruljene vil gi muntlige advarsler og forelegg der det er nødvendig. Sikring av barn i bil blir også naturlig å følge med på.

Prioriterte strekninger

Av de prioriterte sakene politiet har på oversikten sin per i dag nevner han følgende:

– Vi ser spesielt at i Valhallaveien ved Tårnåsen senter er det behov for kontroller i 30-sonen både morgen og kveld. Det er også gjennomkjøringsforbud i Miljøgaten på Kolbotn, men det er mange som ikke bryr seg om dette. Det er også behov for kontroller i Christian Sindings vei og i Tømmerveien ved Vassbonn skole, sier Haakonsen.

PÅ PATRULJE: Denne og andre politibiler vil bli å se rundt skoleveiene våre i tiden som kommer.

Her skal de kontrollere

Her kan du se kart over stedene politiet vil ha hyppige kontroller fremover.

– Tips oss

Haakonsen oppfordrer innbyggerne til å melde til politiet om veistrekningene som har behov for politikontroller:

GODT TILTAK: En hastighetsdisplay, satt ut av kommunen i Holbergs vei i slutten av mai, var et godt fartsreduserende tiltak.

– Dere kan sende oss en e-post til post.follo@politiet.no eller skrive en melding på Facebook-siden vår. Vi vurderer hendelsene fortløpende sammen med en etterforsker, og vi er raske til å reagere hvis vi anser situasjonen som alvorlig, sier han.

Selv om Follo politidistrikt nå er en del av Øst politidistrikt, disponerer Follo-politiet fortsatt sine egne patruljer, men sistnevnte er en del av vakt- og beredskapsgruppen.

– Dette innebærer at disse ressursene er hendelsesstyrte og kan ikke avsettes til kun politipatruljer i forbindelse med skolestarten. Samtidig setter vi dette høyt på prioriteringslisten vår og skal prøve å være synlige ute ved skolestarten, sier Haakonsen.

Her ryker lappen i 30-sonen

  • Husk at lappen ryker ved hastigheter over 56 km/t.
  • Ved 56 til 65 km/t blir lappen inndratt i 3-7 mnd. Er farten 65 til 70 km/t, mister du lappen i 7-10 mnd. Ved 70 til 75 km/t blir du uten førerkort i 9-12 mnd.
  • Hastigheter opptil 80 km/t gir inndraging på 12-18 mnd. Er farten opptil 85 km/t, kan du bli uten førerkort i to år.
Powered by Labrador CMS