Nytt støttesenter for kriminalitetsutsatte åpnet midt i hjerte av Nordre Follo

– En svært viktig satsning for oss alle som er opptatt av å gjøre situasjonen bedre for dem som blir utsatt for kriminalitet, sa justis- og beredskapsministeren under åpningen i dag.

Publisert

– Med dette og lignende støttesentere som åpnes rundt i landet nå, setter vi en ny standard for å ta vare på dem som har blitt utsatt for kriminalitet, og gjennom disse sentrene, skal vi sørge for at møtet med det offentlige, politiet og rettsapparatet blir en så god opplevelse som mulig. Det er vår ambisjon og vårt mål å ivareta ofre best mulig, hjelpe dem videre i livet og gi dem de tiltakene som de trenger i en vanskelig situasjon, sa justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) da han foretok den høytidelige åpningen av det nye støttesenteret for kriminalitetsutsatte for Øst politidistrikt på Ski politistasjon i ettermiddag. 

Det var selvfølgelig både kake og snorklipping, som det skal være på en slik åpning, men aller viktigst var budskapet men nå ønsker å få frem, nemlig at det skal være et sted hvor man kan få råd og hjelp i en sårbar situasjon.

NB! Saken fortsetter under bildet! Se også video fra det nye senteret med intervju i videovinduet øverst i saken!

 

SLIK SER DET UT: Det nye støttesenteret ligger sentralt i politihuset i Ski.

– Betyr mye

Senteret skal dekke 38 kommuner, deriblant dagens Ski og Oppegård og ikke minst morgendagens Nordre Follo kommune, når den skal etableres. 730.000 mennesker bor innenfor støttesenteret nedslagsfelt. 

Les også: Grønt lys for skiløypene

– Det er et stort område, og det er nok også store mørketall der ute og mange saker som kanskje ikke plukkes opp. Vi ønsker å være et senter som skal være nøytrale og hvor det skal være lavterskel å ta kontakt om man trenger råd og veiledning. Vi er verken politi eller advokater, og man må ikke anmelde for å snakke med oss, forteller Blazhka Popova, som skal drive senteret sammen med Cecilie Matre. 

NB! Saken fortsetter under bildet! Se også video fra det nye senteret med intervju i videovinduet øverst i saken!

FLOTTE LOKALER: Det nye støttesenteret har blitt sentralt plassert midt i politihuset i Ski. Fra venstre ser du Blazhka Popova, som skal drive senteret sammen med Cecilie Matre (helt til høyre), ved siden av justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (nummer to fra venstre) og Ski-ordfører Hanne Opdan (A). 

Stolt

En annen som var tydelig stolt under åpningen i dag, var Ski-ordfører Hanne Opdan (A).

Les også: Endelig null hull

– Vi er svært glade for at senteret har blitt lagt til vår kommune, og vi setter stor pris på å være vertskommune for senteret. Ressurssentre som dette er svært verdifulle, og kompletterer det flotte arbeidet som allerede gjøres for kriminalitetsutsatte i området vårt. Vold og kriminalitet rammer i alle relasjoner og kan skje alle, og det er viktig å ha et senter hvor folk kan henvende seg til i en vanskelig situasjon, sa Opdan. 

Slik kontakter du senteret

Dersom du har behov for rådgivning og assistanse, eller ønsker å komme i kontakt med senteret, finner du  mer informasjon på politiets hjemmesider.

Les også: På jobb for folket

Dersom du ønsker å komme i telefonkontakt med senteret, som er lokalisert sentralt i politihuset i Ski, kan du ringe 800 40 008, som er et nasjonalt nummer som setter deg i kontakt med ditt lokale støttesenter.

PS! Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 30. november.

Powered by Labrador CMS