Tren ute!

MER I BOKEN: Hvem sier at trening må være innendørs i en svett treningssal? Kristin Granum Rosebø er ekspert på utetrening, og deler sine tips med deg her og på oavis.no. Slik får du garantert en sprekere høst

Bli kvitt sommerflesket ute

Ute-treningsekspert Kristin Granum Rosebø viser deg ninjatriksene til en veltrent kropp, og det beste er at du kan gjøre det utendørs.

Publisert

Det er høst, og mange sliter med inspirasjonen til å gå på treningssenter, eller i det hele tatt å komme seg i gang med treningen. Visste du at treningen like gjerne kan foregå utendørs? 


Kristin Granum Rosebø driver sitt eget firma, Kreativ Trening, og er opptatt av å komme seg ut å trene.

MER I BOKEN: Hvem sier at trening må være innendørs i en svett treningssal? Kristin Granum Rosebø er ekspert på utetrening, og deler sine tips med deg her og på oavis.no. Slik får du garantert en sprekere høst

– Skogen er en arena med mange muligheter, men man trenger ikke mer enn en benk, gresslette eller hagestol.

Nylig ga hun ut boken «Tren ute», som er en guide til hvordan du kan bli sprekere ved bruk av naturen. Her på oavis.no deler hun noen gode triks til hvordan du kan bli sprek utendørs.

Klikk her for å besøke Kristins hjemmeside

Bra for helsen

Helsegevinsten av å være utendørs er enorm, og kombinerer du helsegevinsten av å være ute med å trene, er gleden dobbel, sier Granum Rosebø.

Den spreke treningsmogulen tilbyr treningsprogrammer til private og bedrifter, med hovedvekt på utendørs trening. Etter å ha skrevet ned utallige programmer tenkte hun at hun ville bruke det til noe. 

Slik ble boken, «Tren ute» til, og her finner man øvelser som passer de fleste, uten å måtte benytte seg av dyrt utstyr.

– Det var ikke skrevet noen bok om variert trening i naturen, det tenkte jeg var for godt til å være sant, sier hun.

Dagsformen bestemmer

Noe av det viktigste ifølge treningseksperten, er å la dagsformen bestemme treningen din, men sett av tid til trening, uansett om det blir en kort eller lang økt, hard eller lett.

– Ta i ekstra når du kjenner dagen er god. Kjenn etter hva kroppen vil når du møter økten, og vær fornøyd med det du får til. Bare kom deg ut!

Her får du altså høstens treningsprogram. Gjør hver øvelse i 40 sekunder, gå direkte fra øvelse til øvelse og hvil ett minutt mellom hver seks minutters bolk. Da har du 20 minutter effektiv trening.

Slik gjør du

Se videoen øverst i saken for å se hvordan du utfører øvelsene. 

Kristins program er inndelt i tre bolker: ben, overkropp og kjerne. Du gjør tre øvelser av gangen som gjentas tre ganger.

Hver øvelse utføres i 40 sekunder, og du går direkte fra øvelse til øvelse. Da vil hver bolk ta deg 6 minutter. Om du tar ett minutt pause mellom hver bolk, vil hele økten ta deg kun 20 minutter!

  • Bolk 1: Utfall fram, utfall til siden og ett bens markløft
  • Bolk 2: Pullups, pushups og dips
  • Bolk 3: Rotasjoner, diagonal planke og ett bens hofteløft
Powered by Labrador CMS