I MÅL: Thomas Gifstad, til venstre i bildet med drakt nummer 24, staker seg i mål på en pen tiendeplass i Vasaloppet.

Super-Thomas ga alt i Vasaloppet!

Thomas Gifstad fosset inn til en flott tiendeplass i Vasaloppet. En fantastisk prestasjon. Selv har utøveren allerede begynt å planlegge neste års løp, og da skal det vinnes!

Publisert

Vasaloppet er et ikke et løp for pyser. Her nytter det ikke å komme på startstreken i dårlig form om du har ambisjoner. Dette vet Thomas Gifstad. Han gir alt i skisporet, og slik var det også i Vasaloppet forleden.

Med startnummer 24 fosset OI-utøveren inn på tiden 04.24.42. Det ble en tiendeplass, en prestasjon det virkelig står respekt av.

Gifstad selv forteller at han både er skuffet og fornøyd med resultatet.

Les også: Trine Hattestad tilbake på TV-skjermen

– Jeg må innrømme at da jeg kom i mål så var jeg først litt skuffet. Jeg hadde satt meg som mål å vinne, og Vasaloppet var mitt store mål for sesongen, spesielt siden jeg har hatt en litt kronglete sesong i år, så det var med litt blandede følelser jeg gikk over målstreken. Nå i etterkant så så ser jeg jo at det er en prestasjon, men jeg hadde håpet på å vinne, sier Gifstad.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Tøff sesong

MED I TETEN: Helt til høyre i dette feltet ser du Gifstad.

For det har ikke bare gått på skinner for utøveren denne sesongen. Tidlig i sesongen ble han preget av en skade som gjorde at han gikk på krykker en måned. Deretter ble han satt helt ut av spill på grunn av en matforgiftning.

Han forteller at starten i årets løp var tøff.

Les også: Fosser frem i skisporet

– Det mest utfordrende underveis i årets løp var den første bakken. Jeg var litt starttung og er ikke aller best i bakker, men jeg følte at det gikk lettere underveis. Jeg hadde også svært gode ski hele veien. Smøreteamet smurte spesielt med tanke på de siste kilometrene,men jeg hadde gode ski og god gli. Jeg er svært takknemlig for jobben som teamet gjør. Uten et godt team i ryggen, er det ikke mulig å gjennomføre et så hardt løp, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SINNSYKT: Her ser du folkehavet som deltar i Vasaloppet ut fra start. Et sted inni her er altså vår mann, Thomas Gifstad!

Trener hardt

Gifstad har satset alt på langløp siden han la opp som profesjonell skiskytter for tre år siden.

Les også: Hyllet for sin fantastiske innsats i OI

– Det er klart jeg savner skiskyting av og til, og jeg er med på et renn her og der. Blant annet skal jeg gå NM om noen uker, og det gleder jeg meg til, men for tre år siden forstod jeg at jeg hadde gode muligheter innen langløp, og jeg tenker at tidspunktet er riktig for å drive med dette nå. Jeg hadde ikke kunnet starte med å satse på dette om noen år, sier Gifstad.

MOT MÅL: Thomas Gifstad staker seg mot mål. Du ser ham til venstre i drakt nummer 24.

NB! Saken fortsetter under bildet!

– Viktig å ha det gøy!

Han fremoholder at noe av det viktigste, er å ha det gøy samtidig som man skal prestere.

Les også: Her mottar Eirik Bye sin bronsemedalje

PÅ PALLEN: Gifstad hilser på Anders Aukland og Tord Asle Gjerdale på premiepodiet.

– Har man det ikke gøy underveis, blir det også mye tøffere å gå løpene, og da mister man gløden. Jeg har jo selvfølgelig dårlige dager jeg også, men i det store og hele, elsker jeg å gå på ski og sporten betyr alt for meg, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Nye mål

Årets Vasaloppet er nå historie, og selv om tiendeplassen kanskje kom med litt blandede følelser, er ikke Gifstad den som setter seg ned og gir opp, nei, tvert imot.

EN AV MANGE: Gifstad kjempet med mange andre om de gjeve plassene i årets Vasaloppet. Ser du ham?

Les også: Trine Hattestad tilbake på TV-skjermen

– Jeg skal melde meg på neste år igjen, og da skal jeg vinne. Da skal jeg forberede meg enda bedre og jeg skal til topps, sier han med et smil.

PS! Les mer om saken og et større intervju med Gifstad i papirutgaven av Oppegård Avis fra torsdag den 15. mars!

 

Powered by Labrador CMS