MATKOS: Mat er en viktig del av livet til de to tvillingsøstrene Lene (f.v) og Linda Engelstad. de samles ofte med familiene sine for å spise god mat og hygge seg rundt matbordet.

– Det skal være kosemat

Tvillingsøstrene Lene og Linda Engelstad (39) har gjort stor suksess med matbloggen «ourkitchenstories.» Nå har de lansert kokebok med vegetar kosemat.

Publisert

De matglade tvillingene kommer opprinnelig fra Øyer i Gudbrandsdalen, men har begge bosatt seg med familiene sine i Oppegård. Nå har de lansert kokeboken «Vegetar kosemat», på bakgrunn av bloggen ourkitchenstories som de startet i 2016.

– Det begynte egentlig med en felles instagramkonto. Vi lagde mat og tok bilder og synes det var gøy. Så tok en journalist fra KK kontakt med oss, så ballet det på seg, og vi skjønte at det var lurt å starte en blogg, forteller de to damene.

Les også: Quiz-suksessen fortsetter

Nå har Lene trappet ned jobben sin og jobber med bloggen 60 prosent av tiden, mens Linda har landet en jobb i melk.no.

– Jeg hadde en periode hvor jeg også bare jobbet med bloggen, men så fikk jeg et engasjement hos melk.no hvor jeg får jobbe med mat, matstyling og fotografering, og det er veldig stas, sier Linda.

Fra hobby til kokebok

UTEN KJØTT: Kokeboken «Vegetar kosemat» er helt kjøttfri, men full av gode tips til skikkelig kosemat.

Det begynte egentlig som en hobby, at det skulle utvikle seg til å bli en kokebok hadde ingen av dem sett for seg.

– Lene er egentlig spesialpedagogisk veileder, og jeg jobbet på spesialskole, men begge hadde interesse for matfoto, også utviklet det seg sånn, sier Linda.

– Skikkelig digg

«Vegetar kosemat» er en bok spekkfull av farger, kos og varme. Til tross for at alle oppskrifter de legger ut, både på bloggen og i kokeboken, er vegetar, er ingen av dem vegetarianere selv.

Les også: Dyrker fremtidens gründere

– Det finnes mange grønne vegetarbøker hvor maten skal være sunn og grønn. Det er ikke noe galt med det, men vårt konsept er at det skal være kosemat. Det skal være noe skikkelig digg man kan kose seg med, forteller de entusiastisk.

Det ha vært viktig for Engelstad-damene at vegetarmat ikke nødvendigvis skal oppfattes som «helsemat,» men også mat man kan kose seg med fordi det er godt.

– Vi vil at folk skal velge det fordi det er godt, og jeg spiser heller kake litt sjeldnere enn å lage sunne kaker. Du finner ikke hvite bønner -og squashkake hos oss, smiler Lene.

FARGERIK MAT: "Vegetar kosemat" kan by på mange spennende og fargerike retter.

Inspirasjon

Oppskriftene utvikler de selv, men de har også med noen oppskrifter fra deres mor og bestemor, svoger og Linda har fått en gammel oppskriftsbok fra sin svigermors mor. Men inspirasjonen kan også komme fra andre hold.

– Jeg kan bli inspirert av mat jeg har spist selv på restaurant, eller et bilde, sier Linda.

– Eller bare av å se fargene i en grønnsakforretning, supplerer Lene.

Og deres beste tips for å lykkes med matlagingen er ganske enkelt: smak på maten.

Powered by Labrador CMS