QUIZ-TRIO: De tidligere dommerne Ole Hermann Borgan og Terje Hauge holder et godt grep rundt Lene Hauge under onsdagens quiz.

Dømt til å bli suksess

To gamle stordommere og en driftig kafé-eier har skapt quiz-suksess på Greverud.

Publisert

Det er onsdag kveld på Lene´s cafe på Greverud senter. Så fort bilen er parkert utenfor møtes du av køen på vei inn i lokalet og på innsiden summes det godt på velfylte bord, det klirrer i glass og duften av nystekt pizza fyller nesen.

Forklaringen er den stadig voksende populariteten til kafeens quiz. På onsdagens arrangement ble det nok en gang slått rekord med tett på 90 deltakere, fordelt på et 20-talls lag. Stemningen «før avspark» er rett og slett både god og forventningsfull.

FULLT TRØKK: Køen for å sikre seg forfriskninger før quiz-start gikk ut av kafé-lokalet og sier litt om interessen.

Dommer-legender

Overskriften på saken er på ingen måte tilfeldig valg. I tillegg til kafé-driveren Lene, er det nemlig to tidligere toppdommere som styrer quiz-showet på Greverud. Mest kjent er nok Terje Hauge som både har Champions League-finale, prestisjetunge VM-oppgjør og en rekke store internasjonale kamper på dommer-cv-en. I dag er han både dommersjef i Norges Fotballforbund, Lenes ektemann og kafe-eier.

Minst like viktig er Ole Hermann Borgan. I en årrekke hadde han stålkontroll på offsideavgjørelser som en av Hauges assistentdommere, men nå er det Borgan som er «sjefen». Det er nemlig han som er quiz-master og ansiktet utad på de populære arrangementene.

Allmennkunnskap

Da Oppegård Avis var innom – for anledningen godt maskert som Quiztelig Folkeparti – hadde han forberedt 40 deilige spørsmål om alt fra Henrik Ibsen, søramerikanske hovedsteder, britisk politikk, belgisk øl og historiske fakta. Joda, selvsagt hadde han lurt inn et par sportsnøtter også, men quizen på Greverud kan i aller høyeste grad kategoriseres som en prøvelse i allmennkunnskap.

Spørsmålene leveres naturlig nok – som seg hør og bør - i to omganger, før de beste lagene bejubles i plenum.

Terje Hauge tror det er flere årsaker til suksessen.

– Jeg tror folk her på Greverud og Oppegård syd har vært litt sulteforet på at aktiviteter som dette skjer her, og ikke andre steder. De aller fleste som kommer bor i gåavstand og synes det er kult med arrangementene foregår i nabolaget, sier han.

STINN BRAKKE: Samtlige bord i lokalet var fylt da Lene´s kafe arrangerte allmenn-quiz onsdag kveld.

Tenkte sports-kafé

Med en mannsalder innen fotballen hadde han i utgangspunktet en idé om at Lene´s kafe skulle vise fotball på storskjerm og bli en slags lokal sports-kafé, men det er han glad for at ble skrinlagt.

– Folk kan se fotball andre steder. Jeg har hørt det fra utallige gjester at de er glade for at det ikke ble slik og at vi har blitt et sted med en helt annen innretning, sier Hauge, som selv er i sving som glassrydder, servitør og altmuligmann.

MANGE KLOKE HODER: Også i den andre siden av lokalet var bordene fulle med forventningsfulle quiz-gjester.

Det har naturlig nok ikke bare vært en dans på roser å drive en nystartet kafé gjennom to år med korona-restriksjoner, men nå begynner kafé-paret Hauge for alvor å høste fruktene av all den harde innsatsen.

Mye aktivitet

Quiz-kveldene er et åpenbart høydepunkt, men «The Hauges» har flere ess i ermet.

– Vi har prøvd oss med musikk-bingo og det var også midt i blinken. Det var stinn brakke sist og flott stemning blant gjestene, så det ga mersmak, forteller han.

Har du lyst å prøve deg på enten quiz eller musikkbingo, så er det henholdsvis 1. og 10. februar som gjelder, mens The Silverheads byr på live-musikk tirsdag 3. februar.

Før den tid er det imidlertid en rekke dager som kan brukes til både kakespising, kaffedrikking og pizzasmaking. Du kan følge Lene`s Kafe på Facebook for full oversikt.

Powered by Labrador CMS