HAR MELDT SEG PÅ: OPP-Tuperne fra Oppegård kulturskole: Jacob Benestad, Sigrid Kofoed, Synne Kofoed, Marte Refsdal, David Megard Grønli, Maiken Rudiløkken, Sofie Cathrine Haugen Larsen, Max Solodden og Ole Nikolai Ravn Syverinsen, samt Julie Godager (foran på bildet).

– Meld deg på!

Oppegård arrangerer UKM for 32. gang. Søndag 5. mars braker det løs i Kolben!

Publisert

– Er du mellom 13 og 20 år, alene eller flere sammen, og vil stå på scenen, synge, spille, danse, lage ting, vise film eller delta i kunstutstilling? Meld deg på UKM Oppegård innen onsdag 1. mars, sier rektor ved Oppegård kulturskole, Rune Molvær.

Han sier alle som ønsker, kan delta i UKM, som er gratis og arrangeres i samarbeid med Kolben, kulturskolen og de tre fritidssentrene.

Foreløpig 13 påmeldte

Søndag var det 13 påmeldte i Oppegård, men det er plass til mange flere. I fjor var det 60 deltakere og 24 sceneinnslag, og arrangørene håper på minst like mange påmeldte i år.

HAR FULGT DRØMMEN: Tobias Huse og bandet Æsthetica har deltatt på UKM, og har fått cred av blant annet metallguru Gylve "Fenris" Nagel for sin egen konsert i etterkant i Kolben.

Metallbandet Æsthetica, som består av Petter Rosendahl Moland (17), Simon Dahl (19), Tobias Huse (19) og Vetle Bråten Rian (17), er blant disse og deltar med to selvskrevne låter, «Lapaz» og «Worshipper».

Det unge bandet har allerede blitt lagt merke til, blant annet av selveste Gylve Fenris Nagell fra det legendariske black metall-bandet Darkthrone, som besøkte Æstheticas første konsert i Kolben i september i fjor.

Flere sceneinnslagg

VARIERT: Det er åpent for mange typer fremføringer, som dansing. Her ser du CatsCrew i aksjon i 2015.

Pop- og rockbandet «Black Forest», med fem ungdommer fra Svartskog, har spilt sammen i ett år. De var med på UKM i fjor også.

Denne gangen stiller de opp med den egenskrevne låten «Lock me up».

Eva Linnea Øygard (12), som synger og spiller piano ved Oppegård kulturskole, skal fremføre Rihannas «Stay».

En annen lokal UKM-deltaker som har sunget så lenge hun kan huske, er Anaelle Feragen (16). Hun har laget flere sanger, blant annet «Lytt til hjerte ditt», som hun kom videre med på audition for fjorårets MGPjr.

STOR OG PROFF SCENE: UKM foregår i Kolben, med både fet lyd og fett lys!

Veien videre

UKM starter alltid lokalt. Noen deltakere vil gå videre og får representere Oppegård på fylkesmønstring, som skal holdes i Lillestrøm kultursenter fra fredag 21. april til søndag 23. april.

Veien videre går til den landsdekkende UKM-festivalen og andre arrangementer.

SOLONUMMER OG BAND: Enten du er alene på scenen eller sammen med noen andre, er det bare å delta. Her ser du bandet OMGWTFBBQ fra 2015.

Interessen for UKM er stor. Foreløpig har Akershus fylke litt over 700 påmeldte ungdommer, inkludert de 13 påmeldte fra Oppegård. I fjor var det snakk om 24.000 deltakere fra vårt fylke!

– Utvelgelsen skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. Til sammen skal deltakerne som sendes videre, speile bredden i den lokale ungdoms- kulturen, sier inspektør ved kultrskolen, Hanne Gundersveen.

 

Powered by Labrador CMS