ENGLEKOR: Over 70 barn fra 5. til 7. sang av full hals.

Like populært etter 35 år

Sangen fra koret med over 70 barn fra 5.-7.klasse lyder over Slora. Friluftsgudstjenesten markerer avslutningen for den andre av i alt fire Sloraleirer i regi Oppegård menighet.

Publisert

En mobilfri helg med bading, kanopadling, lek, ballspill, sang og pilegrimsvandring avsluttes med gudstjeneste for deltakere, foreldre og turvandrere.

Det er mer enn 35 år siden den første Sloraleiren ble arrangert, med 15 deltagere.  Det tok ikke lang tid for antall deltakere økte, og de siste årene har det vært ventelister for å komme på leir på Slora. I år deltar over 270 barn fra Oppegård på Sloraleir, fordelt gjennom fire helger i mai og juni.

Les også: Reise = opplevelser

– For mange har det blitt tradisjon å dra på Sloraleir, og når de blir for gamle til være deltagere er det flere som ønsker å være ledere, sier leder for leir 2 Katrine Flaa.

Ellevte gang

En kan være leder fra 9.klasse og oppover. Flere av ungdomslederne på årets Sloraleirer er tidligere leirdeltakere. I tillegg deltar mange foreldre som voksenledere gjennom helgen.  

Katrine er ansatt i Sofiemyr kirke som menighetsmusiker, og deltar på Sloraleir for ellevte gang. På Sloraleir treffer hun mange barn som hun ikke ser i kirken til vanlig, men som blir med klassekamerater på leir.

Saken fortsetter under bildet.

Kathrine er ansatt i Sofiemyr kirke.

 

Hva tror du er hemmeligheten til den store interessen for å dra på Sloraleir?

– Sloraleirene har lang og god tradisjon i Oppegård, og jeg tror mange foreldre synes det er positivt å sende barna på noe de selv har vært med på. Samtidig er det utrolig gøy å reise på leir sammen med klassekamerater og få nye venner. En får oppleve å ha måltider sammen, synge, padle i kano, hører historier fra Bibelen og leke masse på de flotte gresslettene på Slora. En annen av suksessfaktorene er at vi er opptatt av at hvert enkelt barn skal bli sett og tatt på alvor ut i fra sine forutsetninger. Grupper på 4-10 barn sover på rom med en leder som følger dem opp og ser dem hele helgen. Dette er ofte første helg et barn er borte fra foreldrene, og da er det godt at det ikke er så langt unna Oppegård, og at foreldre kan komme inn for å lage et måltid, hjelpe til eller være med hele helgen slik at man kan følge barnet sitt og se samspillet med andre barn.

Les også: Dikt for India

Hva betyr Sloraleir for deg Katrine?

– Jeg synes det er stort å få være sammen med så mange barn en hel helg. Det er gøy å se hvordan de koser seg, får nye venner og leker sammen. Det er også imponerende hvordan foreldre og ungdom gjør en innsats år etter år. For ungdomslederne er dette flott ledertrening! Nå på leiren var det en far som var med på 10. året på rad – han fikset og ordnet kanoer, var badevakt, serverte pølser, registrerte ved ankomst, hadde flaggheis, vasket doer og passet på «sine» gutter. Det gjør meg takknemlig, forteller Katrine.

– For meg som jobber i kirken, synes jeg også det er flott at vi kan få samlet så mange barn og fortelle dem historier fra Bibelen, lære dem sanger og fortelle om de flotte verdiene som ligger i den kristne troen, avslutter Katrine. 

Powered by Labrador CMS