SLEKTERS GANG: Tomas er oppvokst i pappa Leif Muribøs installasjonsfirma. Etter noen år i andre bedrifter, overtok han ved årsskiftet ansvaret for Muribø intallasjon.

Ny generasjon installert

Etter over 30 år med 24-timersvakt, har Leif Muribø overlatt styringen av familiefirmaet til sønnen Tomas.

Publisert

Han flyttet til Østlandet fra Valldal på Sunnmøre med to mål for øye - den store kjærligheten og en god inntekt. Leif Muribø startet firmaet Muribø Installasjon i 1988.

– Helt siden starten har vi tilbudt 24 timers døgnvakt. Jeg husker godt en julaften jeg var ute på tre hasteoppdrag i løpet av julekvelden, forteller Muribø.

Permitterte seg selv

Etter det økonomiske fallet på slutten av 80-tallet slet bedriftens hans i kraftig motbakke. For å sikre arbeiderne sine, valgte Muribø å permittere seg selv. Han begynte å kjøre buss.

– Det har jeg fortsatt med i alle årene etter også. Nå skal jeg kjøre enda mer buss enn tidligere.

– Men du må ha jobbet utrolig mye gjennom årene?

– Jeg er nok litt narkoman akkurat der. Samtidig var det utrolig tøft i starten, spesielt da oppdragene uteble tidlig på 90-tallet. Det var hardt den gangen med to jobber og to små barn hjemme, minnes Leif.

Stolt av sønnene

Ved nyttår overlot han styringen av familiefirmaet til sønnen Tomas. Han er utdannet elektroingeniør, og har jobbet i et par andre firmaer før han nå har «kommet hjem» til pappas fima sentralt på Tårnåsen. Lillebror Kristian Muribø startet sitt eget byggefirma Murinø Bygg i 2016.

ENTREPRENØR-BRØDRE: Mens Tomas har tatt over Muribø installasjon har lillebror Kristian staret Muribø Bygg AS. Sammen har de mulighetene til å levere komplette tilbud til kundene.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Jeg må innrømme at jeg er litt stolt av at begge sønnnene mine har blitt entreprenører, og at de gjør det godt. Noe riktig må jeg ha gjort, sier senior og tar en slurk kaffe på bakrommet til lokalene hvor installasjonsfirmaet har drevet butikk i en årrekke.

I dag er butikkdriften stadig mindre. Tomas forteller at de skal ut av lokalene i Valhallaveien når Tårnåsen senter skal bygges om.

– På sikt forsvinner butikkdriften, og vi går over til å bli en rent installasjonsfirma. Det er egentlig det vi gjør i dag også. Vi er tilbudt lokaliteter inne på det nye senteret når det står klart, men vi har ikke bestemt oss om vi trenger det.

Far gleder seg til å bli pensjonist - i hvert fall fra jobben i eget firma.

– Jeg har ingen planer om å sitte stille. Jeg skal fortsette å kjøre buss, og i tillegg har jeg en gård i Romsdal, som jeg nå skal bruke enda mer tid på å holde ved like, sier Leif Muribø.

Powered by Labrador CMS