KAN BLI NOK EN OPPEGÅRD-STEMMET PÅ STORTINGET: tidligere lokalpolitiker Nicholas Wilkinson forteller at han er klar for Stortinget, dersom SVs medlemmer ønsker det slik.

Nicholas Wilkinson på toppen

Oppegård-politiker kan ende opp på Stortinget for SV.

Publisert

Går det som nominasjonskomitéen i Akershus SV innstiller, og valget går rett vei for SV, kan det bli nok en Oppegård-politiker på Stortinget. 

Flertallet i komiteen har nemlig bestemt seg for å innstille tidligere lokalpolitiker i Oppegård, Nicholas Wilkinson, på toppen av sin nominasjonsliste foran stortingsvalget 2017. 

I nominasjonskomiteens begrunnelse for valget av Wilkinson, heter det blant annet at de anser ham som en sterk og overbevisende i sin argumentasjon, han er uredd, pågående og kunnskapsrik. De mener også at han bruker et språk som er lettfattelig, - selv på kompliserte tema. Han har en solid økonomisk utdanning, formulerer seg godt, argumenterer overbevisende og har, slik de ser det, muligheter til å fylle rom etter svært profilerte stortingskandidater fra SV som nå velger å gå ut av stortinget.

– Dette er moro

Wilkinson jubler over nominasjonskomitéens innstilling, og ser på det hele med stor spenning.

– Jeg tenker at det er utrolig spennende. Jeg håper på å få være med og gå til kamp mot forskjellene i Norge, sier Wilkinson. 

Dersom han handler på stortinget, er forskjellene i samfunnet og de svaktestes rett til å lykkes som blir hans viktigste fanesak. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

ENGASJERT: Nicholas Wilkinson har lenge vært en engasjert stemme i lokalpolitikken, men også i rikspolitikken i SU.


– Når 75 prosent av de rikeste i Norge har arbet pengene og ikke jobbet for dem selv, er noe alvorlig galt. Jeg mener hardt arbeid skal lønne se gog ikke hard arving. Jeg ønsker at alle skal ha mulighet til å lykkes, uansett hvor feit lommeboken er, sier Wilkunson, som uten tvil også vil trekke ned alderssnittet på stortinget om han kommer inn. 

– Stortinget er fullt av dyktige, men middelaldrende menn, så ingenting hadde vært bedre enn om jeg hadde fått muligheten til å være en stemme for ungdommer og unge som ønsker et mer rettferdig Norge. Det hadde vært helt fantastisk, sier han. 

Delt førsteplass

I innstillingen deler Wilkinson førsteplassen med Rannveig Kvifte Andresen fra Ski.

– Dette blir spennende og det er dette som er ekte demokrati. Det er tross alt medlemmene i SV som skal stemme frem den de ønsker skal representere partiet, sier Wilkinson om dissensen. 

Powered by Labrador CMS