KLAR FOR Å RØSKE OPP I TANNBEHANDLINGEN: SVs Nicholas Wilkinson mener man må se på ordningen for egenandeler for tannregulering.
KLAR FOR Å RØSKE OPP I TANNBEHANDLINGEN: SVs Nicholas Wilkinson mener man må se på ordningen for egenandeler for tannregulering.

– Tenna er en del av kroppen. Derfor bør de også være en del av egenandelsordningen

SV-Nicholas tar til orde for å endre egenbetalingen for tannregulering.

Publisert

- Klasseforskjellene lyser mot det når folk smiler. Dårlige tenner gjør det vanskeligere å få jobb, det gir følgesykdommer og kan til og med gjøre at du ikke vil smile, sier SVs stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson fra Oppegård.

Det er NRK som omtaler saken denne uken. De har et intervju med en trebarnsmor som har barn som alle tre har sterkt behov for regulering.

–  Andre har hytte og to biler. Vi har tre barn med regulering, sier moren til NRK.

Dyrt

I flere år har familien betalt flere tusen kroner hver måned til barnas kjeveortoped. Familien er ikke alene om å synes at dagens ordning med høye egenandeler er hårreisende.

SVs Nicholas Wilkinson fra Oppegård er stortingsrepresentant, og har selv hatt tannregulering, som ble satt på her i Oppegård.

Les også: Sendt til sykehus etter påkjørsel bakfra

–  Jeg var så heldig å få reguleringen jeg trengte på Kolbotn tannklinikk da jeg var ung. Alle som har behov bør få hjelp så de kan få hjelpen de trenger, sier han. 

Forskjeller

– Forskjellene i Norge øker. Da er det ekstra viktig å sikre det offentlige, gratis helsevesenet. - Det vi har råd til alene har vi også råd til sammen. Det er faktisk også mer effektivt og billigere å kjøpe det i fellesskap. Det er både klokt og effektivt å kjøpe tannhelse sammen over skatteseddelen, sier Wilkinson

- Tenna er en del av kroppen. Derfor bør de også være en del av egenandelsordningen, sier Wilkinson.

Powered by Labrador CMS