Ta godt vare på dette kortet!

Mister du reisekortet ditt, må du betale for å få et nytt.

Publisert

Ta godt vare på reisekortet ditt!  Fra 30. september begynner både NSB og Ruter å ta betalt for reisekortet. Et nytt kort vil koste 50 kroner.

Gjenbruk

Dagens reisekort er ment å gjenbrukes og skal i utgangspunktet kunne vare opp til ti år.

HELT PÅ NETT: Reisekort på app på smart-telefonen kan nok være smart!

– I Ruters område er det nå rundt 560 000 reisekort i bruk; likevel distribueres det hvert år mer enn 500 000 nye reisekort. Disse tallene viser at det i dag er et stort overforbruk av plastkort. For å unngå dette, innfører nå Ruter og NSB betaling for reisekortet med 50 kroner, forteller  kommunikasjonssjef Sofie Bruun i Ruter.

– Vi håper på forståelse for at vi innfører denne betalingsordningen. Det er så mange reisekort som blir borte. sier hun.

Slik fungerer det for deg

Kollektivreisende som allerede har et reisekort, kan fortsette å bruke dette som før.

For nye kunder, og kunder som har mistet eller ødelagt reisekortet, vil betalingen være en engangskostnad, såfremt de tar vare på reisekortet og gjenbruker det. 

– Betaling for reisekort er allerede innført i de fleste andre fylkeskommunale kollektivtrafikkselskap i landet. 50 kroner er gjengs pris for reisekort i kollektivtrafikken, og dekker kostnadene med innkjøp, administrasjon og distribusjon av kortene, sier hun.

Klikk play for å se demonstrasjon for reisekort!

PS! Her kan du se hvordan du bruker reisekortet ditt.

Powered by Labrador CMS