NYTT PROSJEKT: I all hemmelighet har Per Ulv Haukeland bygd den nye trollstolen, som natt til lørdag ble fraktet til Rådhusparken i Kolbotn sentrum.
NYTT PROSJEKT: I all hemmelighet har Per Ulv Haukeland bygd den nye trollstolen, som natt til lørdag ble fraktet til Rådhusparken i Kolbotn sentrum.

Derfor bygde han gigantstolen

– Kolbotn sentrum er fryktelig kjedelig, og jeg ville gjøre noe med det. Nå håper Per Ulv Haukeland at trollstolen hans blir stående i Rådhusparken.

Publisert

Mange har stusset over byggverket som natt til lørdag ble plassert på sentral plass i Rådhusparken. Store som små har tatt den gigantiske trollstolen nærmere i øyesyn. 

– Planen min var egentlig å lage den enda større. Vi skulle bygge den på et lager, men det ble mye utsettelser. Til slutt bygde jeg den selv, hjemme i min egen hage, sier Per Ulv Haukeland - som nå velger å stå frem og avsløre at det er han som har bygd og transportert stolen til parken i Kolbotn sentrum. 

– Kjedelig sentrum

– Etter at vi bygde branntårnet i vår har mange kommet til meg og sagt at vi måtte få til noe i sentrum også. Her er jo fryktelig kjedelig. Se rundt her. Ikke mye artig å finne på. Det var akkurat dette jeg villle gjøre noe med, sier Haukeland. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

LAGER LIV: – Jeg håper trollstolen skal bli benyttet av både store og små, og at den blir et lite landermerke i sentrum, sier Per Ulv Haukeland.
LAGER LIV: – Jeg håper trollstolen skal bli benyttet av både store og små, og at den blir et lite landermerke i sentrum, sier Per Ulv Haukeland.


Resultatet ble den store, røde trollstolen. Haukeland forteller at de var seks personer som fraktet den ned fra hagen hans på Tårnåsen til parken like ved rådhuset. 

– Vi følte oss litt som noen uskikkelige rampunger da vil holdt på her om natten. Først fikk vi ikke stolen stabil, så vi måtte bygge noen klosser under beina for at den ikke skulle vippe. 

Politisk budskap

Da publikum så trollstolen lørdag formiddag, var det også festet et laminert ark til den. 

På stolen er det også skrevet noen ord til kommunens poltikere, som også oppfordres til å sette seg i stolen. 

–Lær dere å lytte til folket når plassering av ny svømmehall og andre viktige ting skal bestemmes. 

– Ta vare på grøntarealer og parker som betyr noe for folk. 

– Få renset Kolbotnvannet umiddelbart. 

Byggingen av det nye branntårnet i Grønliåsen skapte voldsomt engasjement, og byggverket til Per Ulv Haukeland har blitt et populært turmål. Hundrevis møtte opp da tårnet åpnet 1. pinsedag i år.

Betalte det selv

Per Ulv Haukeland legger ikke skjul på sitt politiske engasjement. Til lokalvalget i september stiller han på lista til Nordre Follo Fremskrittsparti. 

– Det kan nok være at det politiske budskapet må fjernes, men jeg håper at stolen får blir stående. I så fall må den forankres skikkelig i bakken, noe jeg selvsagt vil bidra til å gjøre. 

– Er trollstolen bygd på overskuddsmaterialer fra branntårnet? 

– Nei, denne stolen er laget av nytt materiale, og jeg har betalt alt selv. Jeg sier ikke nei takk dersom noen kunne tenke seg å sponse den litt. Ender det med at jeg tar alt av egen lomme, går det også helt fint så lenge stolen gleder så mange, sier Per Ulv Haukeland og smiler.