FEIRET MED KAKE: Daglig leder i KIL Harald Vaadal og daglig leder i OI Hege Frøyna sammen med ordfører Thomas Sjøvold.
FEIRET MED KAKE: Daglig leder i KIL Harald Vaadal og daglig leder i OI Hege Frøyna sammen med ordfører Thomas Sjøvold.

De skal bygge idrettshaller og ny ungdomsskole på Sofiemyr

Kommunen og entreprenøren signerte kontrakten tirsdag.

Publisert

Oppegård kommune har valgt Skanska Norge AS som samspillspartner for å utvikle og bygge den nye ungdomsskolen med idrettshaller i Sofiemyr idrettspark, skriver Oppegård kommune i en pressemelding. 

 Fem entreprenører har konkurrert om oppdraget.

Kontrakt om samspill

Kommunen inngår kontrakt med Skanska om totalentreprise med samspill. Det vil si at entreprenøren kommer inn på et tidlig tidspunkt i prosjektet, og vil bidra med sin gjennomføringskompetanse til at vi sikrer gode og gjennomførbare løsninger til riktig pris, kvalitet og fremdrift, heter det i pressemeldingen.

Tirsdag ble kontrakten signert på klubbhuset til Kolbotn IL på Sofiemyr. 

- Et historisk løft for idretten, sa daglig leder i KIL Harald Vaadal, på vegne av idretten.

– Dette er et prosjekt mange har jobbet lenge med og ventet lenge på, så dette er en stor dag for kommunen, sier ordfører Thomas Sjøvold.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SAMARBEID: .Konserndirektør Tor Arne Midtskogen fra Skanska med ordfører Thomas Sjøvold.
SAMARBEID: .Konserndirektør Tor Arne Midtskogen fra Skanska med ordfører Thomas Sjøvold.


– Vi ser frem til samarbeidet med Skanska og gleder oss til å se ungdomsskolen og idrettshallene ferdig om et par år, sier ordføreren.

Økt takhøyde?

Prosjektet med nye idrettshaller og ungdomsskole blir også det første byggeprosjektet i kommunen som blir BREEAM- NOR-sertifisert, som betyr at det vil stilles høye krav til kvalitet innenfor miljø, helse og inneklima. Byggeprosjektet blir med det kommunens første bærekraft-sertifiserte bygg.

– Vi håper og tror det blir et fremtidsbygg som vi kan være stolte av på mange måter - og som barn, ungdom og voksne vil få glede av i mange år fremover, sier Sjøvold.

Det utredes det nå blant annet om takhøyden på idrettshallen skal økes utover 7 meter som opprinnelig planlagt.

– Dette er et stort og viktig prosjekt for kommunen, og med Skanska får vi en solid entreprenør som har lang erfaring med denne type bygg – og som vi er sikre på at vil gi oss riktig og god kvalitet. Vi har høye forventinger til Skanska i dette prosjektet, og ser frem til et godt samarbeid, sier prosjektsjef Alan Raouf i Oppegård kommune.

Powered by Labrador CMS