Nordre Follos første rådmann

NORDRE FOLLOS FØRSTE RÅDMANN: I 2017 ble hun prosjektrådmann for sammenslåingen mellom Ski og Oppegård kommuner, som senere ble Nordre Follo kommune, hvor hun da ble rådmann fra 1. januar 2020.

Gro Herheim slutter som rådmann i Nordre Follo – blir kommunedirektør i Larvik

Nordre Follos første rådmann, Gro Herheim (53), har takket ja til ny jobb som rådmann i Larvik kommune.

Publisert

Kommunestyret i Larvik kommune vedtok torsdag kveld å ansette Gro Herheim (53) som kommunedirektør i Larvik kommune.

Sluttdato for rådmannen er ikke avklart. Larvik kommune på sin hjemmeside at Herheim tiltrer stillingen etter nærmere avtale, men senest 1. oktober 2020.

Les også: Revolverintervjuet: Gro Herheim

Prosjektrådmann for Nordre Follo siden 2017

Gro Herheim, som er Nordre Follos rådmann per i dag, har fire barn, er gift og bor på Revetal i Tønsberg kommune.

Hun har sin yrkesbakgrunn fra Vestfold fylkeskommune og Larvik kommune inntil hun ble rådmann i Svelvik kommune i mars 2013. 

Les også: Hun er sjefen for Nordre Follo

1. september 2017 ble hun ansatt som prosjektrådmann for sammenslåingen mellom Ski og Oppegård kommuner, som senere ble Nordre Follo kommune, hvor hun da ble rådmann fra 1. januar 2020. 

Rådmann Gro Herheim har gjort en svært god jobb for Nordre Follo kommune, og har gjort en formidabel innsats med å forberede og etablere og sikre drift av Nordre Follo kommune fra 1. januar 2020. Jeg vil gratulere kommunestyret i Larvik med et godt valg av rådmann. Jeg var gjort kjent med at rådmann har vært en aktuell kandidat og med det forberedt på at dette kunne bli resultatet. For oss i Nordre Follo blir det viktig å finne en godt kvalifisert erstatter, og dette arbeidet starter umiddelbart, sier ordfører i Nordre Follo Hanne Opdan i en pressemelding.

Les også: – Dette vil smerte, men er helt nødvendig

Fornøyd med valget

Ordfører i Larvik kommune, Erik Bringedal, som også har vært leder av ansettelsesutvalget, er fornøyd med at kommunen kunne velge mellom flere gode kandidater som både ønsket og helt sikkert ville gjøre en god jobb for Larvik.

Valget falt til slutt på Gro Herheim, og ordføreren i Larvik sier han ser fram til å samhandle tett med Gro Herheim om de utfordringene og ikke minst mulighetene som venter de kommende årene, skriver Larvik kommune.

Les også: Alle sjefene beholder jobben

Det oppleves alt for tidlig

Gro Herheim har takket ja til stillingen i dag.

Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe for Larvik kommune igjen, og ydmyk ovenfor de forventninger som kommunestyret har satt for oppdraget. Jeg opplever kommuneorganisasjonen som meget veldrevet, modig og fremoverlent. Jeg ønsker å bidra med min energi og kraft, og støtte det gode drift- og utviklingsarbeidet som leveres, til beste for innbyggere og ansatte. Jeg gleder meg stort til å ta fatt, sier Gro Herhem i en pressemelding.

Videre innrømmer Herheim at hun føler også et vemod over å skulle forlate Nordre Follo kommune, med så mange kloke og dyktige folk som hun har lært utrolig mye av.

Det oppleves alt for tidlig, for det er så mye spennende arbeid vi har foran oss. Inntil vi sees vil jeg benytte anledningen til å takke for at jeg sammen med dere har fått muligheten til å være med på en av de mest lærerike reiser som er mulig å få være med på som rådmann. Jeg har ikke ord for hvor stas det har vært for meg å jobbe med kommuneorganisasjonene i Oppegård og Ski, og nå Nordre Follo, og hvilken respekt jeg har for den krevende jobben våre folkevalgte har stått i disse årene. Det har vært en stor glede for meg å jobbe for og med dere, sier rådmann Gro Herheim i en pressemelding.

Var rådmenn i tre år hver

Tidligere rådmann i Oppegård kommune, Lars Henrik Bøhler, valgte å slutte som rådmann i Oppegård i september 2019 etter å ha vært rådmann i Oppegård i drøye tre år. Siden i fjor høst har Bøhler vært ansatt som administrerende direktør i Omsorgsbygg i Oslo kommune. 

Før ham var Anne Skau ansatt som rådmann i Oppegård i nesten tre år, men hun sluttet i sin stilling i august 2016 etter at hun fikk jobb som fylkesrådmann i Østfold.

Les også: Rådmannen i Oppegård sa opp jobben

 

 

 

 

 

 

 

FØRSTE RÅDMANN I NORDRE FOLLO: På et ekstraordinært møte 22. mai 2017 vedtok kommunestyrene i tidligere Ski og Oppegård å tilby Gro Herheim stillingen som administrasjonssjef i Nordre Follo. Her gratuleres hun av tidligere Ski-ordfører Tuva Moflag og tidligere Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold.
TIDLIGERE RÅDMENN I OPPEGÅRD: Anne Skau og Lars Henrik Bøhler valgte også nye jobber etter drøye tre år som rådmenn i tidligere Oppegård.

– Rådmann Gro Herheim har gjort en svært god jobb for Nordre Follo kommune, og har gjort en formidabel innsats med å forberede og etablere og sikre drift av Nordre Follo kommune fra 1. januar 2020.

Hanne Opdan, ordfører i Nordre Follo kommune

«Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe for Larvik kommune igjen, og ydmyk ovenfor de forventninger som kommunestyret har satt for oppdraget... Jeg gleder meg stort til å ta fatt.»

Gro Herheim, nåvårende rådmann i Nordre Follo kommune

Powered by Labrador CMS