SPORTY GJORT: Russen dukket opp i Hareveien barnehage etter oppfordring på Facebook. Fra venstre: Emma Helen Søve, Oda Aurora Johannessen Skauge og Silje Bretteville.

Tok oppfordringen

Fredag morgen kunne barna i Hareveien barnehage forundret og glad holde kanskje sitt første russekort i hånda. For russen var blitt oppfordret på Facebook til å ta runden til områdets barnehager, og i dag leverte de varene.

Publisert Sist oppdatert

En av russene, som etter en lang natt med rulling, sporty stilte opp til glede for de små, er Emma Helen Søve. Sammen med de andre blårussene synes hun det er like hyggelig som barna å skape litt liv og røre.

– Det er mange som har sagt at de ville ha besøk i barnehagen, og det er så hyggelig å se at folk i barnehagen blir glad, sier hun og smiler overraskende stort til å ha kommet rett fra det som sikkert ikke har vært en natt med mye søvn, forteller Søve.

Det var tydelig at både barn og voksne ønsket det overaskende besøket velkomment, og stuntet har nok satt en god start på dagen til de som var så heldige å være til stede.

STAS MED RUSSEKORT: Det var både stas og litt skummelt å få russekort.

Gode tilbakemeldinger

De fleste har nok fått med seg at russen har blitt av den litt mer ordentlige sorten. Før årets rulling skrev de like greit et offentlig brev hvor de ba befolkningen om å kontakte russen direkte, fremfor å ringe politiet.

– Vi har fått så gode tilbakemeldinger på innlegget, forteller Søve.

Oda Aurora Johannessen Skauge forteller at de unngår å kjøre i boligområder, men bare dukker opp på morgenkvisten.

Ifølge russen er det politiet har en del av æren/skylden for at årets russ er av den lovlydige sorten.

– De kjører etter bussene hele natta, med det resultatet at vi stort sett holder oss langt unna der det bor folk, forteller de.

Reagerer på klager

Ifølge Rune Albertsen, politistasjonssjef ved Ski politistasjon, er det ikke helt slik at politiet henger etter russen som en hale.

– Vi får mange klager fra publikum, for det skal være nattero etter klokken 23, så vi prøver å følge opp disse klagene så godt vi kan. Vi prøver også å være i forkant på steder der det gjerne kommer inn klager. Vårt ønske er ikke å plage russen, men at de skal holde seg innenfor det som er akseptabelt støynivå. Det oppleves nok som om vi kjører etter dem, men det gjør vi altså ikke uten at vi har blitt gjort oppmerksomme på støy fra publikum, sier politistasjonssjef Rune Albertsen.

I HAREVEIEN: Her stoppet russen for å overraske barna i Hareveien barnehage. De har også vært i andre barnehager i løpet av morgenkvisten.
Powered by Labrador CMS