SØLVJENTER: Daglig leder Anne Marit Melum og smykkedesigner Aida Klavness er klare for å gjøre Oppegård-folket flotte.

Smykker seg på «Grava»

Glem Sølvguttene. Her er Sølvjentene! Elleve kvinnelige sølvsmykkedesignere flytter nå inn på Tyrigrava.

Publisert

– Vi ønsker «sølvjentene» velkommen til Tyrigrava. De er våre nye leietakere og flytter inn i det lille gule huset som ligger bak hovedbygget. Det var en bowlinghall her i gamle dager, en av de første i landet, sier daglig leder i Tyrigrava kunstnerfellesskap, Anne Marit Melum.

Nå skal den gamle, 77 kvadratmeter store bowlinghallen forvandles til et kreativt verksted.

FRA BOWLINGHALL TIL SMYKKEVERKSTED: «Sølvjentene» flytter inn i dette bygget som ligger bak hovedbygget på Tyrigrava.

Her skal det lages store og små smykker som armbånd, kjeder, halssmykker, ringer, anheng, brosjer, søljer, øredobber og ørepynt – alt i sølv og håndlaget.

Fire fra Oppegård

Aida Klavness (75) er den elds- te av de elleve smykkedesignerne som flytter inn. Den yngste av dem er 45 år gammel. Fire av kvinnene er fra Oppegård, de andre er fra Oslo, Frogn og Vestby. De traff hverandre gjennom hobbyen for 16 år siden.

– Vi er interessert i sølvarbeid og har gått på mange kurs. Flere av oss har i mange år gått sammen på sølvring til husflidslagene i Oppegård og i Ås. Noen av oss har også utdannelse innen sølvarbeid fra Raulandsakademiet, sier Klavness, som er utdannet driftsøkonom.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HÅNDLAGDE: Alle sølvsmykkene er håndlaget av de lokale smykkedesignerne. Smykkene skal ikke oppbevares på Tyrigrava.

Sto på venteliste i ett år

– Siden i fjor har vi vært på utkikk etter ledige lokaler for å kunne samles og ha alt av utstyret på et fast sted, sier Klavness.

De ønsket gjerne å flytte inn på Tyrigrava, men måtte stå på venteliste i ett år. Da bowlinghall-lokalene ble ledige, fikk de en gladmelding fra kunstnerfellesskapet.

Inviterer til juleåpning

KLARE TIL JULEÅPENT: Tom Eidsvold Larsen, Erik Gellein Næss, Anne Marit Melum, Georg Lederer, Aida Klavness og Kari Wang.

Fra klokken 14.00 til klokken 17.00 lørdag og søndag neste uke skal det være juleåpent på Tyrigrava. Det blir en salgsutstilling med mulighet til å besøke atelier og verksteder.

– Her kan du kjøpe bilder og malerier i ulike størrelser, smykker, kunstkort, kalendere, puter, tekstiler, grafikk og trykk. Det skal lukte godt av gløgg og det blir en flott julestemning med juletre, sier billedkunstner Kari Wang.

 

Powered by Labrador CMS