STENGT: Sofiemyrhallen er stengt etter funn av det som kan være plater med asbest.

Sofiemyrhallen er stengt

Etter oppstart av rehabilitering av taket i Sofiemyrhallen er det oppdaget plater som kan inneholde asbest. Hallen ble umiddelbart stengt.

Publisert Sist oppdatert

I kveld skulle det arrangeres sommeravslutning for håndballen i Sofiemyrhallen. Det blir det ikke noe av.

Da kommunen i dag skulle arbeide med rehabilitering av innsiden av taket i hallen, ble det oppdaget plater som mistenkes å inneholde asbest.

Kommuneoverlegen har derfor stengt idrettshallen med umiddelbar virkning. Det har ingen innvirkning på aktivitet i svømmehallen.

Føre var

Nordre Follo kommunes prosjektleder for rehabiliteringen, Lars Brynjar Pettersen forteller til oavis.no at det er et føre var-prinsipp.

– Dette er det ingen dramatikk i og det er langt fra sikkert at disse platene inneholder asbest. I dag begynte vi på en ny del av rehabiliteringsjobben av taket. Da vi tok ned lydplatene i taket (grå plater på bildet under, journ. anm.) kom vi inn til noen eldre plater. Disse platene som kan inneholde asbest. Vi tar selvsagt ingen sjanser, og det er derfor kommuneoverlegen har gått til det skrittet å stenge hallen inntil videre, forklarer Pettersen.

ÅRSAKEN: Da kommunens folk åpnet taket, ble det umiddelbart gjort funn som fikk alarmklokkene til å ringe. Nå er hallen stengt inntil videre.

Forventer svar onsdag

Pettersen sier analysen kommer til å skje raskt.

– I morgen tidlig (onsdag) vil det tas prøver. Dette materialet sendes umiddelbart inn til analyser og det forventes svar samme dag, sier Pettersen.

Det er en fattig trøst for håndballen, akkurat i dag.

KOMMUNENS MENN: Prosjektleder Lars Brynjar Pettersen og konstituert områdeleder for eiendom Hogne Haug tar saken alvorlig.

– Vi har 400 utøvere som har gledet seg til sommeravslutning. Det blir det ikke noe av nå. Vi har selvsagt full forståelse for at kommuneoverlegen tar dette på alvor, følger en protokoll og at de dermed gjør de grepene de gjør. Det er likevel leit at det går ut over arrangementet i dag, og på så kort varsel, for det var det mange som gledet seg til, både av barn og voksne, sier Terje Meyer, leder av håndballgruppa.

Kan medføre forsinkelser

Sofiemyrhallen skulle opprinnelig holdes åpen for aktivitet frem til skolene tar sommerferie. Etter dette var det planlagt en lengre periode med full nedstenging, mens kommunen bruker sommeren på rehabilitering av resten av taket på innsiden. Denne fremdriftsplanen kan bli forsinket dersom prøvene inneholder asbest.

– Dersom prøvene viser at takplatene inneholder asbest, så vil videre tiltak i hallen utføres etter de rutiner som Arbeidstilsynet spesifiserer for arbeid på asbestholdige materialer. Taket vil da først bli lukket og hallen vil være i bruk frem til planlagt sommerstenging. Dersom positive prøver for asbest vil dette trolig medføre forsinkelser i fremdriften og økte kostnader for rehabiliteringen, forklarer Hogne Haug, konstituert områdeleder, Eiendom i Nordre Follo kommune.

Powered by Labrador CMS