HAR TROEN PÅ 2017: Ordfører Thomas Sjøvold tror 2017 blir et spennende år, med mange, store ting på gang.

– Et spennende år i vente

Nå tråkkes gassen i bånn for både kommunesammenslåing og de store investeringene kommunen skal gjøre fremover. Ordfører Thomas Sjøvold spår Oppegård-året.

Publisert

2016 var et hektisk år for Oppegård på flere måter. Slik starter ordfører Thomas Sjøvold sin oppsummering av året som har gått.

Reformåret

Vi treffer ordføreren på hans kontor i rådhuset. Pulten er ryddet og klar for et nytt år. I år, som i fjor, er det kommunesammenslåingen med Ski som ligger øverst på saksbunken.

KLARE FOR SAMMENSLÅING: Ordfører Tuva Moflag i Ski og ordfører Thomas Sjøvold i Oppegård er klare for å smelte sammen de to kommunene.

– Det er klart at kommunereformen var den store saken i året som gikk. Første skritt på veien blir starten på fellesnemda den 16. januar. Da skal vi busses rundt i de to kommunene og avholde det første møtet for å starte sammenslåingsprosessen. Deretter skal vi møtes en gang i måneden for å planlegge, sier Sjøvold

– Det blir nok en hektisk periode, men mer hektisk blir det nok når Stortinget har fattet sitt vedtak. Jeg tror nok at det kommer til å gå raskt når vi har startet med prosessen, og flere og flere tjenester og investeringer skal slås sammen, sier Sjøvold.

Han er også spent på en eventuell grensejustering i forbindelse med sammenslåingen.

– Jeg har stor tro på en grensejustering mot Ås. Fylkesmannen har anbefalt at de nye grensene skal følge E18, og slik har jeg stor tro på at det blir også. Vi håper på å kunne ta imot innbyggerne i disse områdene med åpne armer, og jeg mener det er naturlig at grensene i så fall blir slik, sier Sjøvold.

Sentrumsplanen

En annen viktig sak i fjor, og i året som kommer, var landingen av det historiske vedtaket for utviklingen av Kolbotn
sentrum.

– Dette er et nødvendig skritt for å løfte Kolbotn til en småby, men det er selvfølgelig rom for justeringer. Det har, naturlig nok, kommet inn en del reaksjoner, men man må huske at slik var det også forrige gang vi gjorde en forandring på Kolbotn, sier Sjøvold.

– Jeg tror nok i ettertid at de fleste var fornøyde med forandringene som ble gjort den gang, og slik tror jeg det blir nå også. Vi trenger å tilrettelegge for boligutvikling. Jeg synes også at det var hyggelig i Samfunnshusets tid, men vi må huske at Kolbotn er i ferd med å bli en småby på samme måte som Oslo vokser utover. Jeg tror uansett at Kolbotn vil bli hyggelig også i fremtiden, sier Sjøvold.

PS! Saken fortsetter under bildet.

BYEN VÅR: Kolbotn utvikles mer og mer, og vil i fremtiden bli en småby.

 

 

Fremtiden

Selv om Oppegård og Ski har mange likhetstrekk, er det politiske landskapet ganske forskjellig i de to kommunene. I Oppegård er det borgerlig flertall med Høyre i spissen, mens i nabokommunen er det sosialistisk flertall med Arbeiderpartiet i spissen.

GIGANTISKE INVESTERINGER: Byggingen av ny idrettshall og idrettspark blir en av fremtidens store byggeprosjekter.

– Dette tror jeg kommer til å gå helt fint. Det har vært en forutsetting at vi skal være likeverdige, og det er åpenhet og konsensus som står i sentrum. Selv om noen kulturer er forskjellige i dag, tror jeg at vi i løpet av perioden fremover kommer til å bli et «vi» fremfor «dem og oss», sier Sjøvold.

Store investeringer

2017 blir et spennende år i dagens Oppegård. Sjøvold påpeker at det er store løft på gang i kommunen som han tror folk vil sette pris på og merke i hverdagen.

– Det er mange store invetseringer på gang, med blant annet ny annet ny idrettshall, skole og omsorgsboliger som de største Vi skal bruke mye tid på å få iverksatt kommunestyrets vedtatte planer, og det er veldig viktige løft som gjøres nå. Vi må også forberede oss på de økonomiske konsekvensene for disse store investeringene. Vi må fortsette å drive effektivt og godt akkurat som i dag. Det er tross alt ikke småpenger som skal investeres. Mange faktorer spiller inn i store byggeprosjekter, men jeg er ganske sikker på at vi skal levere de planlagte investeringene på tid, sier Sjøvold.

– Det er viktig å merke seg at dette er store og dyre investeringer. Over en milliard kroner er mye penger, men dette er nødvendige investeringer for at innbyggerne, både dagens og morgendagens, skal få et godt tilbud, påpeker ordføreren.

I tillegg skal en ny kommuneplan på plass, og den skal planlegges sammen med Ski.

– Det er naturlig å se investeringer og planer i fellesskap fremover. Nordre Follo blir en stor kommune som kommer til å gjøre seg bemerket som et kraftsenter i regionen. Vi er i et vekstområde, og det er viktig å tilrettelegge for smarte løsninger som er fremtidsrettet og kommer den nye storkommunen til gode, sier Sjøvold.

Powered by Labrador CMS