5 PÅ GATA: Disse fem hyggelige menneskene stoppet opp og svarte på Oppegård Avis sitt spørsmål om julehandel.

5 på gata

Pepperkakene er i butikken, ribben bugner i ferskvaredisken og juletreene er satt ut på Kolbotn Torg. Men er folk kommet i handlemodus?

Publisert Sist oppdatert

Vi har så vidt passert skremmehøytiden Halloween og snart kommer shoppe-høytiden Black Friday, men har folk egentlig startet julehandel-høytiden nå? Vi tok en tur til handlested nummer én i Nordre Follo, nemlig Kolbotn Torg, for å spørre:

Har du startet julehandelen?

Edvard Fossnes (87) Kolbotn: 

– Nei, det har jeg ikke, men det er fordi jeg ikke pleier å handle julegaver. Jeg gir pengegave til både barn, barnebarn og oldebarn. Da får alle det samme, og de kan bruke pengene på akkurat det de vil. Det samme gjør jeg når de har bursdag. Ellers synes jeg deg er helt fint at man begynner å handle inn julegaver nå. Det er hyggelig at julen begynner litt tidlig.

Marianne Lind (45), Siggerud: 

– Nei, men det skal jeg nok ganske snart. Jeg pleier å starte julehandelen i midten av november ca. Da får jeg god tid, så slipper jeg å måtte stresse med julegaver i desember. Jeg handler stort sett her på Kolbotn Torg eller på nett.

Annette Ormset (48), Kolbotn: 

– Ja, det har jeg. Jeg startet julehandelen allerede i oktober. Jeg liker å være tidlig ute. Julehandelen pleier å være ferdig i november, og da kan jeg bare kose meg i desember. Men selvom julehandelen begynner i oktober, synes jeg likevel at det blir litt tidlig at butikkene begynner å pynte til jul. Det kan de vente med til desember.

Jan Fridell (81), Kolbotn: 

– Nei, det har jeg ikke. Jeg vil ikke starte jula for tidlig, og kommer nok til å vente til desember. Jeg vet hva jeg skal ha og hvor jeg skal kjøpe det, så det blir ikke noe stress å vente med julehandelen til desember.

Victor Hellevik (22), Kolbotn: 

– Nei, det gjør jeg ikke før midten desember. Jeg et alltid litt sent ute, men det pleier å gå fint. Jeg gjør som regne julehandelen i Oslo. Jeg synes likevel at det er helt greit å starte julen litt i november. Det er en litt trist måned, da er det fint å lyse den opp litt.

Fikk du med deg disse 5 på gata-ene?

Powered by Labrador CMS