Fisking i Kolbotnvannet

GARANTERER FISK: Ole Henrik Sæve (18), ungdomsansvarlig i OJFF, garanterer fisk til alle som møter opp.
GARANTERER FISK: Ole Henrik Sæve (18), ungdomsansvarlig i OJFF, garanterer fisk til alle som møter opp.

– Prøv fiskelykken i kveld!

Onsdag 12. juni inviteres alle barn med foreldre til årets Fiskesommer, for å fiske etter abbor og mort i Kolbotnvannet.

Publisert Sist oppdatert

– Alle som kommer vil få god hjelp av oss, slik at flest mulig av barna får fisk, sier Ole Henrik Sæve (18) fra Sofiemyr.

Den fiskeglade 18-åringen er ungdomsansvarlig i Oppegård Jeger- og Fiskerforening (OJFF). Han inviterer alle til å bli med på Fiskesommer i Kolbotnvannet førstkommende onsdag. Dette er et lavterskeltilbud for barn og unge i kommunen, og arrangeres av OJFF for tiende år på rad.

Les også: – Vern om edelkrepsen

Ta med redningsvest

– Alt er gratis og det kreves ingen forhåndspåmelding. Det er bare å møte opp klokken 18:00 ved broen mellom Nordenga og Stor-Øya, men husk å ta med redningsvester til barna, sier Sæve.

Den lokale fiskeforeningen stiller opp med fiskeutstyr, men ta gjerne med fiskestenger hvis du har. Det kan også være lurt å ta med agn.

– Om du tar med litt mark fra komposthaugen, da får du garantert fisk, sier Sæve.

Han sier OJFF sørger for premier til alle barn.

– Vi har en bil full av premier, og vi stiller opp med gratis grillpølser og lomper til alle.

Les også: Fikk fisketeller i gave

Sommersatsning

Fiskesommer arrangeres ikke bare i Oppegård, men over hele landet. Det ble startet i 2004 av Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), og har siden den gang vært NJFFs store sommersatsing på sportsfiske for barn og familier.

Den lokale jeger- og fiskerforeningen har rundt 400 medlemmer i Oppegård, hvorav 60 av disse tilhører fiskeutvalget. De har arrangert Fiskesommer hvert år siden 2009.

FJORÅRETS FISKESOMMER: Både store og små storkoste seg på Fiskesommer i Kolbotnvannet i fjor.
FJORÅRETS FISKESOMMER: Både store og små storkoste seg på Fiskesommer i Kolbotnvannet i fjor.

Rundt 30 barn storkoste seg på fjorårets arrangement i Kolbotnvannet og arrangørene håper på minst like god oppslutning i år.

Fiskeglede i fokus

– Fiskesommer er et populært arrangement hvor målet er å få alle ut i naturen. Det er også en slags introduksjon i fisking for de som ikke har prøvd det, sier Sæve.

Han sier det handler først og fremst om fiskeglede.

– Det er viktig for oss å skape trygghet og glede over å komme ut i naturen. Vi ser hvilken glede og positiv opplevelse barna får når de får fisken, og det er nettopp dette som er målet vårt.

Les også: Slik lurer du fisken i Kolbotnvannet