GOD TUR: Postene for årets Skautraver’n er ute, så kanskje du skal ut på tur i påskedagene?
GOD TUR: Postene for årets Skautraver’n er ute, så kanskje du skal ut på tur i påskedagene?

Nå kan du starte årets skautraving

Postene er satt ut, og snart er det friluftslivets dag.

Publisert

Skautraverpostene er i ferd med å komme på plass, og innen palmesøndag vil alle vårpostene og helårspostene være ute. Mange har allerede startet sesongen, og på turbloggen på turorientering.no/ksol kan du lese om turer som er gjennomført og hvordan deltakerne opplever forholdene på de enkelte turene, skriver Anne Marit Færden i en e-post til Oppegård Avis.

Hun kan fortelle at foreløpig er det tørrest og finest på Kantoråsen og i Holstadmarka.

– På Skeidarkollen er det flotte forhold oppe på Stunneråsen, men det er is og vann i skiløypene som fører inn til denne. På Hvitebjørnåsen er stien fra siste post og tilbake til utgangspunktet foreløpig oversvømmet av Gjersjøelva, så her er støvler påkrevet, men det er også andre måter å komme tilbake til utgangspunktet på.

– Da postene på turen fra Granerud til Gaupestein ble satt ut for et par uker siden, brukte postutsetter skiene. Turen er senere gått til fots, så den er mulig å gå for spesielt interesserte med gode støvler, men det meldes om mye bløt snø, is og vann foreløpig. Turene på Pinnåsen og fra Eikjol blir satt ut denne uken, forteller Færden.

Offisiell åpning for Skautraver’n er på Friluftslivets dag i Oppegård søndag 28. april kl. 11:30 ved Østre Greverud gård (Oppegård golfbane).  Da kan du gå en natursti med poster som gir ekstrapoeng i Skautraver’n. Men vårpostene er på plass, og påsken er en fin tid for å komme i gang og gjøre seg kjent i Sørmarka.

I Oppegård kan du kjøpe Skautraver-konvolutten på følgende steder: Sportshuset Outlet, Kolbotn torg, biblioteket og Plantasjen.