GODT MED ASPARGES: Daglig leder Mia Moberg Nordhagen med noen av rettene som kan lages med asparges.

Klar for asparges-helg

Den ærverdige restauranten fortsetter feiringen av 160-årsjubileet. Til helgen blir det asparges-fest på Villa Sandvigen.

Publisert

Snart halvveis inne i jubileumsåret har Villa Sandvigen allerede markert på flere måter at de er 160 år. Førstkommende helg kommer en ny feiring.

– Vår tyske servitør Jasmin kom med idéen om å lage noen dager dedikert til aspargesen. Dette er en fantastisk grønnsak, som kan anrettes på mange forskjellige måter, sier daglig leder Mia Moberg Nordhagen.

Til alle aldre

Kommende lørdag og søndag blir det derfor asparges-helg på Villa Sandvigen. Moberg Nordhagen viser frem noen av rettene man kan lage med asparges.

– Den klassiske til konfirmanten er asparges og skinke. Den er veldig populær nå i disse konfirmasjonstider. Kvinnen i huset tar gjerne en smak av aspargessuppen, mens far i huset er litt mer kreativ - og anretter nykokte, hvite asparges med løyrom og et delt egg. Med det har far fikset snacksen for helgen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SUPPE PÅ SKRELL: Når du skreller aspargesen, ta vare på avskjæret. Dette blir basis til en deilig suppe. Legg merke til at hos Villa Sandvigen er det biter av asparges i suppa, så det blir litt å bite i også.


Mia Moberg Nordhagen har drevet Villa Sandvigen i 10 år. Denne helgen blir første gang hun serverer en ren asparges-meny.

– Vi har selvsagt vår a la carté tilgjengelig også, men det er stas at vi har fått fløyet inn hvite asparges fra Tyskland. Der er det høysesong for disse nå, og de er knakende gode. Den grønne asparges er litt mer kortreist og kommer fra Hvasser i Vestfold, forteller Moberg Nordhagen.

Helgens meny

Helgens 3-retter med asparges blir grønne asparges med urtedressing og egg til forrett. Til hovedrett tilbys svinekam med hvite asparges, hollandaise og kokt potet.

– Vi vurderte faktisk å servere asparges til dessert også, men det ble litt voldsomt. Menyen avsluttes derfor pistasjis med jordbær og rømme, sier Mia Moberg Nordhagen.

PS! Visste du at 17. mai er den travleste dagen på Villa Sandvigen? En god uke før nasjonaldagen haster det med å bestille bord om du vil ha plass hos kommunens eldste restaurant.

Powered by Labrador CMS