MOT NORD: Bent Norderhaug har startet sitt eget eiendomsmeglerfirma på Myrvoll med navnet Nord Eiendomsmegling.
MOT NORD: Bent Norderhaug har startet sitt eget eiendomsmeglerfirma på Myrvoll med navnet Nord Eiendomsmegling.

Går solo

Bent Norderhaug har trådt ut av det trygge Attentus-huset og startet Nord Eiendomsmegling.

Publisert Sist oppdatert

– Selvsagt tror jeg det er plass til flere dyktige eiendomsmeglere i Oppegård. Det beviste vi i 2017 da vi startet Attentus. Flinke folk som vil noe, er det alltid plass til, begynner den rutinerte eiendomsmegleren.

Han ønsker oss velkommen i splitter nye lokaler på Myrvoll Torg, hvor forhåpentligvis en betydelig del av lokalbefolkningens boligdrømmer skal realiseres i tiden fremover.

NYE LOKALER: Her, på Myrvoll Torg, holder Nord Eiendomsmegling til i nye lokaler.
NYE LOKALER: Her, på Myrvoll Torg, holder Nord Eiendomsmegling til i nye lokaler.

Lang prosess

Norderhaug er offensiv med stor «O» og har troen på sitt konsept.

– Å starte noe for seg selv er blodig alvor og det er definitivt ikke en avgjørelse som tas over natta. Jeg har lyst til å gjøre ting annerledes og bedre, og jeg har lenge hatt en ambisjon om å endre måten vi meglere jobber på overfor våre kunder. Det er årsaken til at jeg går alene, sier han.

Han er blitt «litt lei av at alle dilter etter hverandre, uansett hvilken logo du representerer».

– Meglerbransjen er veldig konservativt og styrt av de store aktørene. De setter premissene og andre følger etter. Jeg tror imidlertid ikke man må ha spisse lakksko, store klokker og kunne bruke floskler for å lykkes. Jeg vil gjerne representere eiendomsmegleryrket på en litt annen måte, greier han ut.

Nøye valgt navn

Navnet Nord spiller på flere ting. Det mest åpenbare er naturligvis etternavnet. Kommunenavnet og nordlyset har også vært med i regnestykket, i tillegg til den akkurat passe pompøse uttalelsen om at «alle piler peker mot nord», etterfulgt av den karakteristiske latteren.

Det virker voldsomt å starte for seg selv i et marked med store og halvstore kjeder med banker i ryggen, men Norderhaug ser først og fremst på fordelene.

– Foreløpig er jeg alene, men jeg skal omgi meg med de beste folka tilgjengelig og det har jeg mulighet til nå. De beste stylistene, de beste bygningsingeniørene, de beste fotografene. Og ikke minst kapre de største talentene i meglerbransjen. Jeg trenger ikke lenger å ta hensyn til langvarige middelmådige avtaler, sier han offensivt.

OFFENSIV: Norderhaug er allerede i gang med de første salgene på «egen hånd» og gleder seg til fortsettelsen.
OFFENSIV: Norderhaug er allerede i gang med de første salgene på «egen hånd» og gleder seg til fortsettelsen.

Å tilby noe unikt er ett av punktene han jobber for.

– Hos de litt større aktørene er det en fare for at du havner i den samme kverna som alle andre. Det vil ikke jeg. Selv om vi gjør dette ofte, så er hvert boligsalg helt unikt for de det gjelder. Det er følelsen jeg ønsker å bidra til også, sier Norderhaug.

Lyst

Målet er å skape et lønnsomt selskap med sitt eget preg, hvor lyst blir et helt sentralt begrep.

– Jeg har 30 års erfaring, men ser definitivt ikke på meg selv som verken utlært eller «mett». Jeg har lyst å lære mer og selge bedre. Som eiendomsmegler jobber jeg for at potensielle kjøpere skal få lyst til å kjøpe akkurat din bolig. Da må vi som jobber her har lyst vi også. Lyst til å jobbe, lyst til å møte nye folk og lyst til å selge, sier han.

Valget om å plassere seg på Myrvoll er også gjort med omhu.

– Myrvoll er et nytt område som er i en spennende utvikling. Her er det mange mennesker i ulike livssituasjoner, fra unge etablerere til eldre huseiere. Da er det åpenbart for meg at ligger an til mye omsetning her ute i årene som kommer. Det er ikke absolutt ikke et must å ligge på «1410» innenfor en radius på 200 meter, sier Norderhaug.

Marked i endring

Det er ikke bare den lokale meglerbransjen som forandrer seg. Også eiendomsmarkedet og måten boliger selges på, er i endring.

– Meglers rolle som rådgiver blir mye viktigere når boligen ikke lenger kan selges som den er. Min visjon er å luke usikkerhet, for usikkerhet dreper budrunder. Kjøper skal få vite alt han eller hun ønsker, for å føle seg trygg, mens selgeren har et større ansvar i prosessen. Mitt ansvar blir å sy dette sammen, i hver eneste salgsprosess, avrunder Norderhaug.

Powered by Labrador CMS