GLEDER SEG: Virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE i Oppegård kommune gleder seg til at den nye mingle-løkka på Ødegården skal bli klar til bruk.

Ny leke-løkke på Ødegården

Snart skal gresset såes, og når vinteren kommer skal det akes! Uteområdet på Ødegården blir komplett med anleggelsen av en helt ny mingle-løkke.

Publisert

I fjor ble den gamle Trulsebakken på Ødegården pusset opp for nye aktiviteter, og det ble tilrettelagt for aking i alle former, farger og fasonger i den gamle hoppbakken som ligger ved Oppegårds største borettslag.

– Bakken ble veldig fin og det ble lagt ned et godt arbeid i den, men værgudene ga oss dessverre ikke så mye snø som vi ønsket. Vi får håpe på mer snø i år slik at det kan akes mer her, sier Heidi Tomten, virksomhetsleder i UTE i Oppegård kommune.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

AKING OG LEK: Den gamle Trulser-bakken har blitt omgjort til akebakke med lys, og foran er det nå anlagt en leke-løkke. Nå venter vi bare på at gresset skal gro!

Løkke for lek og moro

Derimot skjer det andre ting som gjør at området blir tilgjengelig for aktivitet på flere deler av året. Nå har det blitt planert ut og klargjort for å lage en skikkelig mingle-løkke og tumleplass for alle typer aktivieter rett ved siden av akebakken og barnehagen.

Les også: Norgesmestere fra Oppegård

Dersom du har kjørt forbi plassen mot Ødegården barnehage i Kongeveien, har du kanskje sett at det er et område som i dag består av jord. Der skal det bli gress, og når det står ferdig spiret, blir dette en åpen plass for alle som vil drive med forskjellige aktiviteter.

Les også: Se eksklusiv konsert med Vegard Schow!

GLEDER SEG: Virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE i Oppegård kommune gleder seg til at den nye mingle-løkka på Ødegården skal bli klar til bruk.

– Nå er det klargjort for såing. Arbeidet her henger sammen med etableringen av akebakken og er en del av avtalen mellom kommunen og borettslaget i forbindelse med bygging av nye Ødegården barnehage. Arbeidene har dessverre blitt noe utsatt fordi det har vært svært bløtt i området. Vi ønsket å drenere området skikkelig, men er klare for å så gress på banen om ikke så lenge, det vil si senere i høst, sier Tomten.

Les også: Sjekk hva veiene på "nye" Myrvoll skal hete

Det er et stort område som nå skal klargjøres for alle typer aktiviteter. Banen er ikke målt opp, men ligger nok på underkant av 20x40 meter.

Første sårunde blir nå i høst, og det skal også ettersåes til våren dersom det trengs. Så fort gresset har grodd nok til våren, skal kommunen sette opp og feste mål på banen - og det kan det spilles alle typer ballspill her, hygges på gresset med en god bok, spilles badminton eller andre typer spill eller hva man nå enn måtte ønske å gjøre her.

– Det er viktig for kommunen å tilrettelegge for alle typer aktivitet, og gjerne også uorganisert aktivitet som treffer bredt. Mange aktiviteter både på skole, SFO og fritid er ofte veldig organisert, mens her kan man komme og hygge seg slik man ønsker det. Det er viktig for et nærområde å ha slike plasser, sier Tomten.

Mange som bor her

Det er Ødegården borettslag som eier området, og som skal forvalte det videre når kommunen er ferdig med arbeidet sitt der. Det viktigste er at området blir tilgjengelig for alle.

– Det er mange folk som bor i området, og det er viktig å ha slike plasser for lek og moro i nærheten av der man bor. Når det gjelder parkering her så er parkeringene utenfor barnehagen og Tårnåsen skole tilgjengelig for folk utenom barnehagens/skolens åpningstider dersom man må kjøre bil hit. Men vi oppfordrer selvfølgelig til at folk sykler eller går, sier Tomten.

Les også: Eksklusiv mini-kirkeorgelkonsert med Bernt Nordset

Dermed er det bare å glede seg både til «vinter og sne», og til gressa og kos utpå nyåret!

Powered by Labrador CMS