GANGBROEN PUSSES OPP: Gangbroen ved Myrvoll stasjon skal rehabiliteres. Alternative ruter vil bli skiltet, ifølge Bane NOR.

Rehabiliterer gangbroen ved Myrvoll stasjon

Bane NOR skal utføre vedlikeholdsarbeid på gangbroen sør for Myrvoll stasjon. Gangbroen vil dermed være stengt for alminnelig ferdsel i perioden 24. juni - 6. august.

I sommer skal det gjøres omfattende arbeider på Østfoldbanen, og som en del av dette skal Bane NOR rehabilitere gangbroen ved Myrvoll stasjon. Arbeidet starter 24. juni og skal etter planen være ferdig 6. august. 

Les også: Østfoldbanen stenges i sommer

– Det er rehabilitering av gangbroen som omfatter både stål- og betongkonstruksjoner. I tillegg blir gangbroen blant annet forsynt med nytt asfaltdekke, sier Harry Korslund, kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR.

Boren vil være stengt under arbeidene, men det vil bli skiltet til alternative gangveier, opplyser Korslund. 

– Vi kommer også til å legge ut naboinformasjon på Bane NOR sine nettsider til beboerne rundt Myrvoll stasjon, og sende en hyggelig sms med lenke til den informasjonen, informerer Korslund. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

Planlagt vedlikehold

SKILTING: Bane NOR vil sette opp skilt til alternative ruter, når gangbroen stenges.

Broen på Myrvoll dreier seg om planlagt og nødvendig vedlikehold og oppgradering av gangbroen, ifølge Korslund. Oppegård kommune har også gått inn med 300.000 kroner for å kunne bytte ut asfaltdekke. 

– Det har gjør det mulig for oss å frese opp det gamle asfaltdekke og legge nytt, sier Korslund. 

Les også: Se lokaltoget - sekund for sekund - på Myrvoll stasjon

Østfoldbanen stengt for ordinær togtrafikk i hele perioden, og togene erstattes med buss i hele anleggsperioden. Ved Myrvoll vil det bli opprettet midlertidig busstopp i Skiveien.

VEDLIKEHOLD: Kommunikasjonsrådgiver i Bane NOR, Harry Korslund, lover at ingen skal miste nattesøvnen over de planlagte arbeidene på Myrvoll stasjon.

– Den ordinære togtrafikken er innstilt, men det betyr ikke at det ikke kommer til å rulle ting frem og tilbake. Folk henger seg opp i at toget er innstilt, og mange tror da at de kan gå i sporet, men det vil være arbeidsmaskiner på sporet,  og ikke etter noe fast rutemønster. Vi vil gjøre folk oppmerksomme på det, for det har vært stygge hendelser tidligere i sporet, når folk tror det ikke går tog, sier Korslund. 

Kun på dagtid

All jobbingen på Myrvoll stasjon skal foregår på dagtid, så det er ingen grunn til at folk skal miste nattesøvnen sin i sommer, ifølge Korslund.

Les også: Ny parkeringsapp for pendlerne

– I hovedsak blir det bare jobbing på dagtid,  og det er vesentlig lag opp til at det skal foregår fra mandag til lørdag. Hvis det blir aktuelt med noe arbeid på søndager vil vi i tilfelle kringkaste dette for naboene, sier Korslund.

Arbeidene skal i henhold til planen være ferdig 6. august.

 – Det tar såpass lang tid fordi broen må tas i to deler, fordi det ene sporet må være farbart for å frakte utstyr og maskiner, avslutter Korslund. 

PS! Dersom du kommer til å savne toget på Myrvoll stasjon, har du herunder en brillijant sakte-TV-video, hvor vi har filmet toget til og fra Myrvoll stasjon - sekund for sekund. Kos deg med den!

Tut-tut, ta plass, klikk play og se toget i aksjon!

 

Powered by Labrador CMS