DET FØRSTE UTBRUDDET VED EN SKOLE: Covid-19-utbruddet, som startet på Hebekk skole fredag 9. oktober, er det første lokale utbruddet vi til nå har hatt ved en skole i Nordre Follo, men kommunen definerer det som et kontrollert utbrudd.

To nye smittetilfeller på barneskole nord for Ski sentrum

Åtte personer er smittet og 52 er satt i karantene i forbindelse med det lokale utbruddet ved Hebekk skole i Ski.

Publisert Sist oppdatert

Kommunen rapporterte om det aller første smittetilfellet ved Hebekk skole, som ligger nord for Ski sentrum, fredag 9. oktober. Det førte til at 24 personer ble satt i karantene.

NORD FOR SKI SENTRUM: Hebekk skole ligger nord for Ski sentrum.

Siden den gang har antall smittede tilknyttet Hebekk skole økt til totalt åtte personer hvorav de siste to smittetilfellene ble rapportert inn søndag 18. oktober og mandag 19. oktober.

52 personer i kategorien «ansatte, elever og andre personer tilknyttet det lokale utbruddet ved skolen» er satt i karantene i forbindelse med smittetilfellene.

Covid-19-utbruddet på Hebekk skole er det første lokale utbruddet vi til nå har hatt ved en skole i Nordre Follo, men kommunen definerer det som et kontrollert utbrudd.

– Vi har kontroll på smittekjeden og personer i karantene, og vi ser ikke behov for å stenge skolen, sa kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

HEBEKK SKOLE I SKI: Hebekk skole er en barneskole som ligger i Sørjordet 7 på Hebekk i tidligere Ski kommune. Skolen har 390 elever fordelt på 18 klasser. Foto: Nordre Follo kommune

Tolv smittede i hjemmetjenesten

Sent fredag kveld 16. oktober ble det påvist et nytt smittetilfelle i smittekjeden/utbruddet i forbindelse med hjemmesykepleien nord i kommunen (tidligere Oppegård kommune) og på Greverud dagsenter.

Tilfellet i hjemmesykepleien er en person som allerede er definert som nærkontakt og er i kategorien «andre personer tilknyttet utbruddet».

Til sammen tolv personer er smittet i forbindelse med utbruddet i hjemmesykepleien nord i kommunen, som har hatt forgreininger til Høyås bo- og rehabiliteringssenter og Greverud dagsenter, ifølge kommunen.

Siden det aller første smittetilfellet ble meldt inn i Nordre Follo den 10. mars i år har det blitt innrapportert 177 smittetilfeller og tre dødsfall.

Powered by Labrador CMS