Muggsopp på Sofiemyr skole

FIRE TIL SEKS ÅR: Slik byggeplanene er lagt opp nå, vil det gå fire til seks år til en ny barneskole er bygget og klar til bruk, sier Inger Johanne Bjørnstad (V).
FIRE TIL SEKS ÅR: Slik byggeplanene er lagt opp nå, vil det gå fire til seks år til en ny barneskole er bygget og klar til bruk, sier Inger Johanne Bjørnstad (V).

Bekymret for inneklima på barneskolen

– Situasjonen på Sofiemyr skole er en "varslet katastrofe". Dermed må elevene på Sofiemyr skole vente enda lenger på en bedre skolebygning og inneklima, sier gruppeleder for Oppegård Venstre, Inger Johanne Bjørnstad.

Publisert

– Dette var varslet for nesten fire år siden. Tilstanden i en del av byggene på Sofiemyr skole var så dårlig at de var bare til å rive. Ett av byggene var i slik stand at det kunne brukes videre. Planen videre var at Kolbotn og Sofiemyr skoler var prioriterte skoler for renovering/nybygging, sier Bjørnstad.

Hun sier videre at beslutningen da var at Sofiemyr-elevene skulle over i Fløysbonn-bygget etter at den nye ungdomsskolen sto ferdig.

– Slik byggeplanene er lagt opp nå, vil det gå fire til seks år til en ny barneskole er bygget og klar til bruk.

Senere ble det satt av 40 millioner kroner til rehabilitering av Fløysbonn skole.

Les også: Usikker fremtid for ny barneskole

Nybygg og midlertidige lokaler

– Vi i Venstre likte ikke tanken på å ha barneskoleelevene inn i Fløysbonnbygget. Bygningen er meget dårlig egnet for skole, sier Bjørnstad.

Hun viser til tilstandsrapporten laget av Reinertsen AS for Oppegård kommune.

Her kan du lese om skolebygningens tilstand, og forholdet til gjeldende forskriftskrav.

– Vi har derfor foreslått et nybygg på den delen av Sofiemyr skole som måtte rives, og flytting av elever inn i midlertidige lokaler til skolen var ferdig. Dermed ville man heller ikke være avhengig av fremdriften for en ny idrettshall og ungdomsskole, sier Venstre-politikeren.

Forslaget hennes fikk ikke støtte av flertallet i kommunestyret, og falt.

Les også: – Uforsvarlig

Les også: – Sett opp brakker

Fire til seks år til

Bjørnstad reagerer på at det har tatt ytterligere to år for å komme frem til en beslutning om at Fløysbonnbygget heller ikke er egnet for rehabilitering og må rives.

– Dermed må elevene på Sofiemyr skole vente enda lenger på en bedre skolebygning og inneklima. Slik byggeplanene er lagt opp nå, vil det gå fire til seks år til en ny barneskole er bygget og klar til bruk, sier Venstre-politikeren. 

Hun mener det må nå derfor gjøres en stor innsats for å få lokalene gode nok til skolestarten til høsten.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at kommunen har vedtatt at Fløysbonn skole skal rives og erstattes med en ny barneskole med plass til 630 barn, men det er ikke satt av penger til en ny barneskole ennå.

Les også: Ny barneskole på Sofiemyr kan få permanent modulskolebygg

Powered by Labrador CMS