I TRØBBEL: Kolbotn fikk det vanskelig mot Ski på Sofiemyr stadion. Allerede etter seks minutter hadde laget pådratt seg rødt kort og straffe i mot. Neste kamp til KIL er på bortebane til Nordstrand kommende lørdag på Nordstrand kunstgress.KIL: Steen, Vedvik, Haraldseth, Slatheim, Brevik, Surén, Hammer, Furebotn, Karlov, Hammer, Pedersen.Innbyttere: Tesfai, Malmo, Scheele, Fjelstad, Jöves

Så rødt og tapte

Dette nabooppgjøret hadde alt man kunne drømt om i forkant; røde kort, straffer og harde taklinger! Bare så synd at resultatet gikk feil vei…

Publisert

Kolbotn IL – Ski IL 2-3: Bare ni Kolbotn-spillere var igjen på banen da dommeren blåste av lokalderbyet på Sofiemyr stadion mandag. Tavla viste 2-3, og Kolbotn gikk på sitt andre tap for Ski denne sesongen.

Underholdene 1. omgang

Ting begynte virkelig å skje fra og med 6. minutt. Skis Jostein Martinsen fant plass i bakrommet og snappet opp en god gjennombruddspasning. Men idet Martinsen skulle forsøke seg på mål, fikk han et ublidt møte med KIL-stopper Martin Haraldseth. Rødt kort og straffe, mente dommeren. Det røde kortet var nok i det strengeste laget, men de hvitkledde fikk motet tilbake da keeper Kristoffer Steen reddet straffen fra Skis Jonas-Aleksander Bakken.

Det varte ikke lenge: Ski sto veldig høyt og la press på Kolbotn-forsvaret som måtte gi bort et frispark i 8. minutt. Frisparket ble slått inn, og KIL greide ikke å få ballen unna. Ski ILs Ibrahim Kabackan utnyttet det meget dårlige forsvarsspillet til sin fordel, og satt inn 0-1 til bortelaget.

Surén-scoring

Etter å ha stått imot det enorme presset fra naboene, gjorde KIL etterhvert et hederlig forsøk på å komme seg inn i kampen igjen.

I TRØBBEL: Kolbotn fikk det vanskelig mot Ski på Sofiemyr stadion. Allerede etter seks minutter hadde laget pådratt seg rødt kort og straffe i mot.

I det 22. minutt iverksatte gutta en mer direkte spillestil, og Jonas Hammer viste frem sin dyktige pasningsfot: En 20-meterspasning fant høyreving Vladimir Karlov som i stedet for å utfordre venstrebacken til Ski rullet ballen til Stian Surén som hadde lagt bak seg et stormende løp fra midtbanen.

Surén dro til med en berøring på ballen og sendte en suser rett i nettmaskene bak en sjanseløs Ski-keeper. 1-1!

Nå var spørsmålet om Kolbotn kunne holde Ski unna frem til pausen, men Ski ble dessverre for sterke mot slutten av omgangen. I det 40. minutt fikk de gulkledde enda et frispark. Kolbotn slet voldsomt med å klarere ballen, nok en gang. KIL-stopper Knut Slatheim stod bak en svak klarering som førte til at Ski-spiller Alexander Strande med litt flaks fikk ballen videre til Torstein Mjønner. 1-2.

Og Ski var ikke ferdige med det! Kolbotn sto høyt og vant ballen, men en feilpasning tillot Skis Benjamin Hagen å gå på et gjennombrudd. Han kom seg over midtstreken, og la en nydelig pasning bak Kolbotn-forsvaret der Bakken dukket opp og smalt til på volley. Og denne gangen var ikke KIL-keeper Steen sterk nok. Han fikk en hånd på ballen, men ballen gikk i mål. Stillingen var 1-3 til pause.

Sterk 2. omgang

KIL viste seg som et bedre lag enn Ski i 2. omgang til tross for at de hadde én mann mindre. Vel å merke fikk Ski raskt muligheten til å gå opp til 1-4, men Steen gjorde en strålende redning.

Kolbotn holdt trykket oppe og fikk et frispark utenfor 16-meteren. Spillende trener Sindre Brevik slo inn, og Ski hadde enorme vansker med å få ballen unna.

Ballen var borti Martinsen sist, og trillet sakte inn i nettet. Kolbotn fikk dermed en fortjent redusering, 2-3 etter 58 minutter.

Fikk ting til å skje

Innbytter Thomas Tesfai kom inn på i 2. omgang, og skapte en helt annen dimensjon i Kolbotns angrep. Han er svært god teknisk, og ga forsvaret til Ski en stri tørn med sine dribleferdigheter.

Men det holdt ikke, nærmest kom Surén som bommet på ballen etter et fint innlegg av nettopp Tesfai. På overtid fikk til alt overmål Jonas Hammer sitt andre gule kort for en stygg takling på en Ski-spiller.