– Vi forventer 10.000 kunder i dag!

Det er Black Friday i dag, og på Kolbotn torg startet dagen klokken 07.00!

Fenomenet Black Friday har kommet for å bli i Norge, og også på Kolbotn torg forventes det storinnrykk på salgsdagen i dag, skal vi tro senterleder Marianne Thoresen-Larsen.

– Ja, vi forventer at så mange som over 10.000 mennesker kommer til å ta turen til senteret. Mange kommer nok til å benytte seg av denne anledningen til å skaffe seg både julegaver og noe fint til seg selv, sier hun.

Les også: Alt om julegrantenningen og julemarkedet

Senterlederen var tidlig oppe i dag, og stod selv og serverte baguetter og kaffe til kundene.

– Vi gikk raskt tom for baguetter og deler nå ut boller og annen bakst. Det er et godt tegn på at det vil bli travelt i dag, sier hun.

PS! Saken fortsetter under bildet! I videovinduet øverst i saken kan du se videointervju med senterlederen!

 

TIDLIG OPPE: Senterleder Marianne Thoresen-Larsen ved Kolbotn torg melder om god trafikk på morgenkvisten på årets Black Friday.

Dette er Black Friday

For deg som måtte lure: Black Friday, eller svartfredag, er en årlig handledag som finner sted dagen etter Thanksgiving i USA. Dagen er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig som klokka tre på natta eller tidligere og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom.

Ettersom Thanksgiving i USA alltid faller på den fjerde torsdagen i november vil Black Friday finne sted på en fredag mellom 23. og 29. november, ifølge Wikipedia.

«Black Friday» er et begrep som har blitt benyttet i mange sammenhenger. Som handelsdag har det amerikansk opprinnelse og går tilbake til 1800-tallet hvor det i USA ble assosiert med finanskrisen i 1869.

Den eldste kjente bruken av «Black Friday» var en handledag som kom etter Thanksgiving («takksigelsesdag», da amerikanere uansett hadde fri) som skjedde den 1. desember 1961 i et utgave av avisen The Shortsville-Manchester Enterprise (Shortsville, New York). I denne artikkelen refereres det til en bruk av begrepet av politiet i Rochester i New York.

Det har også blitt hevdet at «Black Friday» beskriver at handelen denne dagen bidrar til at mange butikker igjen går med overskudd – og dermed går fra røde til svarte tall i regnskapet.

Dagen er også en viktig indikator på hvordan julehandelen kommer til å bli; den fungerer som et barometer på folks vilje til å bruke penger.

Dermed er det bare å løpe og kjøpe i lokale butikker i dag!

Powered by Labrador CMS