NÆRINGSLIV

TRIVES: Butikksjef Carina Gargano trives som butikksjef i Blomster Outlet Kolbotn.

Feirer ett år i sentrum

Lørdag fyller Blomster Outlet ett år i Sentrumsbyggets lokaler på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

– Dette skal feires. Vi har bestilt mange varer og skal ha gode kampanjepriser hos oss i to uker, sier butikksjef Carina Gargano (38).

38-åringen, som er bosatt i Lillestrøm, har jobbet som butikksjef på den lokale blomsterbutikken i Sentrumsbygget på Kolbotn siden mars i år.

Med stor interesse for faget og tolv års arbeidserfaring fra blomsterbransjen drømte Gargano om å kunne jobbe i en nisjebutikk som Blomster Outlet er, men hun innrømmer at oppstarten var tøff.

– På min første arbeidsdag i Blomster Outlet ble butikken nedstengt som følge av Covid-19-tiltakene. Alle ansatte bortsett fra meg ble permittert i en måned. Det var en merkelig periode. Måneden med nedstenging brukte jeg på å innrede butikken og bli bedre kjent med de potensielle kundene som var innom for å støtte oss i den tøffe perioden, sier butikksjefen.

SYV MÅNEDER: Carina Gargano begynte som butikksjef i Blomster Outlet for syv måneder siden.

Cirka 7 millioner

Det er fetterne Cihad Ugur (35) og Feridun Ugur (38), som i 18 år har drevet frukt- og grøntbutikken Nor Frukt i Sentrumsbygget, som tok et steg videre og startet Blomster Outlet Kolbotn i fjor høst.

Nå har den populære blomsterbutikken, som ligger kun et steinkast unna Nor Frukt, fire fast ansatte. Dette er en fordobling siden butikken åpnet dørene 16. november 2020.

– Siden butikkåpningen har Blomster Outlet omsatt for cirka 7 millioner kroner. Omsetningen er cirka 1 million lavere enn det vi hadde forventet, men jeg synes vi har klart oss fint gjennom de to tøffe nedstengingene som følge av Covid-19, sier Gargano.

Satser på buketter

– Målet vårt er å ha varer som treffer både alle aldersgrupper og kundenes ønsker, sier butikksjefen.

Blomsterbutikken selger både inne- og uteplanter i tillegg til buketter og ulike interiørartikler. De tar også imot ulike bestillinger, og lager både kranser og buketter etter kundenes ønsker.

– Vi satser mer og mer på buketter, både enkle og litt spesielle, til ulike anledninger. Vi får tak i stort sett alt kundene har lyst på. Akkurat nå er det mange som er opptatt av å pynte uteplassen med lyng og ulike andre høstblomster. Når det gjelder inneplanter, ser vi at mange innreder hjemmene side med grønne inneplanter og orkideer, sier Gargano.

Noe utenom det vanlige

– Samtidig prøver vi å finne noen spesielle varer som du ikke finner hos våre konkurrenter. Jeg følger tidenes trender og lytter til kundenes ønsker, sier Gargano.

Hun viser oss flere spesielle blomsterpotter og planter. Kaktusen Euphobia Variegata er et eksempel på noe utenom det vanlige, ifølge butikksjefen.

SJELDEN: Kaktusen Euphobia Variegata er et eksempel på noe utenom det vanlige, ifølge butikksjefen.

– Denne kaktusen som vi nå har i butikken er ikke så lett å få tak i. Den er veldig flott og kan være 15 år gammel. Det er veldig mange plantegale kunder som er på jakt etter sjeldne planter som den.

INTERIØRARTIKLER: I butikken finner du flere ulike blomsterpotter, vaser og andre interiørartikler.
FORBEREDER SEG TIL ÅRETS FARSDAG: Butikksjefen har allerede kjøpt inn flere varer som kan passe inn som gave i forbindelse med farsdagen.

Formidler blomster

Butikksjefen er stolt over at de nylig har blitt medlem av Euroflorist.no, som er en av Norges største blomsterformidlere.

– Som medlem hos dem får vi mange ordre fra dem på nett. Vi leverer de bestilte blomsterbukettene til folk fra Nordstrand i Oslo til Drøbak og Nesodden, og tilbyr gratis frakt i lokalområdet (Kolbotn/Sofiemyr). For å få blomster samme dag må du bestille blomstene innen klokken 15:00. Som kunde får man den samme prisen som man får i vår fysiske butikk, sier 38-åringen.

Videre opplyser hun at de også har planer om salg av blomster og interiørartikler via butikkens egen hjemmeside, blomsteroutlet.no.

– Foreløpig har vi ikke kapasitet til dette. Vi må ha to ytterligere ansatte, sier Gargano.

Nedenfor finner du flere bilder vi har tatt i butikken i dag.

Powered by Labrador CMS