BRUK FANTASI: – Sammen med de flotte fargerike plantene kan det også være fint å plante noen gressplanter som for eksempel Pennisetum eller eller sølvskimrende planter som sølvkrans og Calocephalus, sier Beate Vestlund-Fjermerås, som er daglig leder ved Mester Grønn Kolbotn. Foto: Yana Stubberudlien

– Pynt hagen for høsten

Det behøver ikke å bli slutt på fargeprakten selv om høsten er kommet, for september er den perfekte tiden for å investere i planter som gir deg en fargesprakende høst.

Publisert Sist oppdatert
FARGERIK HØST: Blomsterbutikkene har mange fargerike planter. Foto: Yana Stubberudlien

– Mange blir sjarmert av bestselgeren vår, Erica, (red. anm.: høstlyng, ettårig plante) med enten røde, rosa eller hvite små klokkeblomster eller Alpefiol i flotte, burgunderrøde farger. Hebe Variegata, med sine blålilla blomster og dekorative blad er også et flott blikkfang til høstens krukker, sier Beate Vestlund-Fjermerås (41).

41-åringen fra Kolbotn har vært daglig leder for Mester Grønn Kolbotn i halvannet år.

Før hun startet i denne stillingen hadde hun jobbet i 22 år i Floriss Vinterbro.

– Pynt hagen for høsten og ikke vær redd for å bruke farger. Invester gjerne i japansk blodlønn, som er vakkert dyprød og meget dekorativ hele året gjennom. Sammen med de flotte fargerike plantene kan det også være fint å plante noen gressplanter som for eksempel Pennisetum eller eller sølvskimrende planter som sølvkrans og Calocephalus, sier hun.

Gled deg til våren

STORT UTVALG: Det er mange høstplanter å velge mellom for tiden.

Høsten er tiden for å planlegge en blomstrende vår. I september og oktober planter de alle fleste blomsterløken.

– Det er på tide å planlegge hvor du skal sette inn de ulike blomsterløkene. Du kan starte å plante noen løker nå og fortsette prosessen frem til høstferien, sier Beate Vestlund-Fjermerås.

Hun anbefaler å velge tulipaner og flere andre ulike typer løker, for eksempel Crokus, Muscari, Narsisser og Allium.

– Når du planter blomsterløkene av samme type, prøv å samle dem opp litt i små tuer for å oppnå en flott effekt til våren, sier hun.

Viktig å ta vare på faghandelen

ØNSKER VELKOMMEN: Daglig leder i Mester Grønn Kolbotn, Beate Vestlund-Fjermerås, ønsker alle velkommen. Foto: Yana Stubberudlien

Forrige uke hadde Oppegård Avis et oppslag om den lokale frukt- og grøntbutikken Nor Frukt AS som skal åpne Kolbotn Blomster Outlet i Sentrumsbygget på Kolbotn om en snau måned. Vi har spurt daglig leder i Mester Grønn Kolbotn om hva hun synes om dette.

– Det er alltid bra og sunt med konkurranse. Vi har i lang tid vært alene om å selge blomster på Kolbotn, så det er greit med en konkurrent, sier Vestlund-Fjermerås.

Hun påpeker at Mester Grønn har en lang erfaring i bransjen. Det er åtte ansatte som jobber i blomsterbutikken på Kolbotn torg hvorav to ansatte er med fagbrev. Butikken, som har vært på kjøpesenteret siden det sistnevnte ble åpnet i 2008, har også en dekoratør med lang erfaring,

NÆRMESTE KONKURRENT: Den populære søndagsåpne frukt- og grøntbutikken Nor Frukt skal utvide med en blomsterbutikk i Sentrumsbygget på Kolbotn.

– Det er viktig å ta vare på faghandelen. Vi har veldig mange faste kunder som spør oss om råd og binderi for store og små anledninger. Husk også at du får mye for pengene fordi vi selger blomster av høy kvalitet, har garanti på blomstene og er med på å støtte viktige saker som Frelsesarmeens arbeid for vanskeligstilte og kampanjen til Brystkreftforeningen, sier 41-åringen fra Kolbotn.

To ulike konsepter

– Skal dere være med på en priskrig når Kolbotn Blomster Outlet åpner dører i midten av oktober?

– Det er klart det blir en konkurranse mellom oss, men konkurrenten vår skal ha et annet konsept, det vil si et konsept som er mer rettet på selvbetjening, mens kompetansen vår er å veilede kundene. Det er også viktig å ikke prise seg helt ned, for da ødelegger man for bransjen, sier Vestlund-Fjermerås.

Les også: – Lover kvalitet til lave priser

Powered by Labrador CMS