FANTASTISK EIENDOM: Olav Birkenes, CEO i Birkenes & Co AS (sammen med hunden Frida), synes området er fantastisk og gleder seg til å sette istand den gamle viallen i Roald Amundsens vei 145c.

Sjekk planene for «Orkelbog-villaen» om tomtene rundt

Den er Oppegårds dyreste bolig lagt ut for salg så langt i år. Sjekk hva slags planer som er lagt for «Orkelbog-villaen».

Olav Birkenes CEO i Birk & Co AS vil lage passivhus på Svartskog, men først skal den gamle «Orkelbog-villaen» i Roald Amundsens vei 145c, pusses opp og selges.

Den verneverdige villaen på Svartskog ble solgt for 16 millioner til eiendomsutviklingsselskapet Birk & Co. Nå vil de pusse opp villaen og lage boligfelt med passivhus.

Les også: Her kan de unge bo

Tomten med villaen, låve og gjestehus skilles ut og vil til sammen være på 8,4 mål.

– Det eksisterende huset er i ganske god stand, men vi vil selvfølgelig pusse opp. Hele låven er ikke vernet, men den gamle delen bak på låven er verneverdig. Den må vi ta vare på, sånn er det. Vi ser for oss at vi tar vare på hele låven, sier Olav Birkenes CEO i Birk & CO.

Han ser for seg at det blir bod, garasje eller lignende i låven.

– Vi har diskutert mye, men i utgangspunktet blir det relativt enkelt, forteller Birkenes.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også tegninger av hvordan de ser for seg at de nye husene skal bli, og plantegning lenger ned i saken.

 

 

OPPEGÅRDS DYRESTE: Villaen på Svartskog er den dyrest omsatte boligen i Oppegård så langt i år.

Undsetskogen boligfelt

De resterende planene vil omfatte området som ligger sydøst for villaen, og området i sydvest har fått prosjektnavnet Undsetskogen. Området sydøst (felt B9) for villaen er regulert til to boliger per i dag.

Les også: Førstemann til mølla på Kantor Terrasse

–  Her forsøker vi å få til tre boligtomter, det er regulert til to, men vi forsøker å få tre, ved å flytte grensen inn på vår egen tomt. Det er likevel innenfor kravene på 1350 m2 per tomt, sier Birkenes.

Boligfeltet sydøst for villaen vil ikke bli utviklet på mange år enda, men Birkenes ser for seg et boligfelt med 14 boliger.

Les også: Dette mener folk at rådhuset vårt bør brukes til i fremtiden

– På det store området håper vi på lengre sikt at vi kan få til noen boliger. Det som er vernet blir helt upåvirket. Det vil ikke være synlig herfra fordi det er såpass mye skog rundt, sier Birkenes.

Det første skrittet er å pusse opp villaen.

– Rekkefølgen på ting er å pusse opp dette nå i år, og ta sikte på å selge det i løpet av året. Vi skal jobbe videre med regulering og byggesøknad på felt B9 og så vil vi, men jeg vet ikke med hvor mange års tidshorisont, forsøke å få til noe i det som vi kaller Undsetskogen, sier Birkenes.

PS! Saken fortsetter under bildene

MILJØVENNLIG: Birk & CO ønsker en miljøvennlig profil med passivhus som passer inn i skogsmiljøet.
MILJØVENNLIG: Birk & CO ønsker en miljøvennlig profil med passivhus som passer inn i skogsmiljøet.
BOLIGOMRÅDE: Slik ser tegningen av det planlagte boligområde i Undsetskogen ut.

 

Miljøvennlig profil

Birkenes fokuserer på villaen først og fremst, men ønsker å bygge hus med en miljøvennlig profil når de kommer til utbyggingen.

– All utbyggingen her skal vi ta etter hvert. Vi starter med eksisterende bebyggelse, så får vi se om vi får tatt resten og laget et byggefelt. Hele eiendommen er regulert til boligformål allerede, men det finnes ingen detaljreguleringsplan, sier Birkenes.

Les også: Her er Oppegårds dyreste boliger

Husene han ønsker å oppføre skal være passivhus.

– Dette her blir da passivhus utført i tre, kanskje med solcellepaneler. Vi tenker en høy miljøprofil og at det skal flyte inn i landskapet. Det blir ikke noen «fuglekasser», vi skal få til noe som er kjempefint, og det tror jeg at vi må også. Det blir som å gå ut i skogen, det kommer til å bli superfint, sier Birkenes.

Les også: Store boligplaner på gården

Han utelukker ikke at de kan komme til å bygge hus med alt på et plan med tanke på eldre, men at de går varsomt frem.

FANTASTISK EIENDOM: Olav Birkenes, CEO i Birkenes & Co AS (sammen med hunden Frida), synes området er fantastisk og gleder seg til å sette istand den gamle viallen i Roald Amundsens vei 145c.

– Vi har forhørt oss med en lokal arkitekt og lokalbefolkning. Vi ønsker ikke noen konflikt med nabolag og Svartskog for øvrig. Samtidig håper vi at hvis man gjør det på en ordentlig måte kan folk se verdien i sånne boliger. Kanskje kan man tenke seg eldreboliger med noen boliger som har alt på et plan, sier Birkenes.

Powered by Labrador CMS