LES SKILTINGEN NØYE: Langs denne strekken er det to parkeringsskilt. På den ene delen kan du stå, på den andre får du bot.

Leste tekstmelding - fikk inkassovarsel

Skiltene er der, men det er også boten om du ikke følger godt med.

Publisert

Det var en gang en mann som skulle hjelpe sin mor med julehandelen. Så stoppet han en rask tur ved siden av bensinpumpene på Uno-X på Sofiemyr. En og en halv måned senere fikk han inkassovarsel i posten for ikke å ha betalt en bot. Problemet er bare at han aldri fikk noen bot.

– Den kan ha blåst bort, svarer parkeringsselskapet når Oppegård Avis ringer, før han ganske snart etterpå la på.

Følg med

Mannen som opprinnelig er fra Kolbotn og fikk boten har gitt opp saken etter å ha forsøkt å ringe p-selskapet, men ganske fort ble avfeid han også.

– "Jeg ringer Oppegård Avis isteden", tenkte han, og som sagt, så gjort.

Nå vil han advare andre om det han opplever som i litt overkant underlig drift fra p-selskapet P-service sin side.

Ikke bare var han mindre fornøyd med telefonkontakten, men han synes det er underlig at han skulle få bot for å stoppe i et minutt for å gjøre det han erindrer var å lese en tekstmelding. Han synes også det er rart at han aldri så noe til boten, og at inkassovarsel var den første kommunikasjonen med p-selskapet.

At han har vært sløv når det gjelder å se skikkelig på skiltingen tar han på sin kappe. Derfor deler han nå sin historie for at andre skal bli oppmerksom på skiltene, og kanskje reagere litt om de også får en inkassovarsling, og ikke kan huske å ha fått en bot.

GODT SKILTET: Det er skiltet mot å parkere flere steder på plassen.

Helt blåst

Oppegård Avis ringte P-service og ble først møtt av en hyggelig stemme, som forklarte at bøter jo kan blåse bort.

Når journalisten påpekte at boten muligens aldri har blitt plassert i frontruta, ble tonen straks mindre hyggelig.

Etter en kort forklaring om at det tar til sammen fem uker fra «bot er gitt» til inkassovarsel foreligger, anså mannen i andre enden av røret samtalen som over. Noe navn ville han ikke oppgi, og henvendelsen han ba avisen om å sende på e-post har han ikke besvart, og dermed er det ikke mer Oppegård Avis kan opplyse om fra den kanten heller.

Parker her, ikke her

Så da er vi nede i en sak om å i alle fall passe på når du parkerer rundt de omtalte bensinpumpene. For grunnen til at skiltene sier "all stans forbudt" er både enkel og logisk. Det skal være plass til en diger lastebil å komme seg forbi, og det blir det ikke dersom biler parkerer i området som er skiltet med forbudt-skilt.

Og det er virkelig fort gjort å parkere feil. Mens Oppegård Avis var nedom for å ta bilde til saken, så vi to tilfeller som ville vært nok til å gi bot. Og ja, du kan få bot selv om du sitter i bilen og den ikke er skrudd av.

Så dette var historien om en mann som fikk en bot han sier han aldri har sett. Men det han vet er at han fikk var inkassovarsel. Så pass på, for snipp, snapp, snute, parkeringsvakten er plutselig ute.

Powered by Labrador CMS