BRETTSPILL FOR MINDRE BARN: Lene Imbsen fra Svartskog har sluppet sitt andre julespill. Denne gangen for de litt mindre barna.

Julespillet i ny versjon

På Svartskog la en i overkant kreativ mor merke til hva minstemann syntes var gøy med det forrige brettspillet hun lagde. Dermed ble Det lille julespillet til.

Publisert

Billy, fireåringen i familien, var litt for liten til å spille Julespillet, et spill som ble unnfanget på Svartskog julen 2020. Han syntes uansett det var gøy å spille det på sin måte. Observasjonene av denne leken ble til ideen om et julespill for de minste.

OBSERVANT: Imbsen la merke til hva den yngste gutten syntes var gøy med det forrige julespillet hun laget. Det ble til et helt nytt spill.

Det lille julespillet

Det gamle spillet ble til en julekveld for tre år siden, da eldstemann Loui, da på 7 år, svigermor og Imbsen og spilte brettspill. Den gang savnet de et julespill.

– Det nye spillet ble laget fordi min andre sønn på 4 år var for liten for det gamle. Han syntes det var stas med det første spillet. Jeg la merke til hva det var han syntes var gøy å gjøre med det originale julespillet, og lagde en enklere versjon uten terning og kort i julevariant, forteller Lene Imbsen fra Svartskog.

Spillet har fått navnet Det lille julespillet, og er tiltenkt barn i alderen 3 - 6 år.

– Man får utdelt julekuler. For å finne ut hvor den skal henge må man finne en lik på treet. Tilslutt er treet pyntet, forteller hun.

– Jeg så at Billy syntes det var gøy å finne en lik kule. Spillet er en slags memory variant, forklarer hun.

KREATIV: Imbsen har laget en 3-pack med fargelæringsleker. Når du snurrer på de oppfattes det som at de bytter farge.

Skaperglede

Imbsen kan bekrefte at hun er glad i å skape nye ting. Julespillene kommer i tillegg til at hun har gitt ut tre bøker, og utviklet en fargelæringsleke som skifter farge når de snurrer.

– Ideen kom når en av mine sønner påpekte at snurrebasser ser ut som de forandrer farge når det går fort. Da lagde jeg fargelæringslekene som endrer farge når man snurrer på de. De kommer i en pakke på tre som gir forskjellige farger, forklarer hun.

Og nå som Det lille julespillet endelig har ankommet i store stabler, gleder Imbsen seg til å se responsen på spillet.

Fikk du selv lyst til å anskaffe deg det, så får du tak i det og hennes magiske snurrebasser på spinnogspill.no.

Powered by Labrador CMS