OPPFORDRER TIL GJENBRUK: Jenter 2007 tar med sitt utstyr til bruktmarkedet og oppfordrer andre til å gjøre det samme.
OPPFORDRER TIL GJENBRUK: Jenter 2007 tar med sitt utstyr til bruktmarkedet og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Sports-bruktmarked

Søndag 28. april har du mulighet til å skaffe rimelig sportsutstyr. Da arrangerer Kolbotn jenter 2007 bruktmarked i klubbhuset på Sofiemyr.

Publisert

– Formålet er todelt. Det ene er å sørge for at utstyr blir brukt på nytt, og det andre er å generere noen inntekter til femti jenter som er dyre å drifte, sier trener og initiativtaker til bruktmarkedet, Aud Haugbjørg.

Fotballutstyr

Tanken er at det primært er fotballutstyr som selges, og at de som leverer inn varer får kjøpe annet utstyr til halv pris.

– Prisene skal uansett være lave, og vi tar i mot det meste, men det må være pent brukt. Vi vil ikke ha slitte stygge fotballstrømper og sånn, det må være ting man tenker folk kan bruke, som for eksempel: fotballsko, joggesko, treningstøy eller superundertøy, sier Haugbjørg.

Jenter 2007 er den største jentegruppa i Kolbotn fotball med over femti aktive spillere. Haugbjørg håper å kunne hjelpe lagkassen med noen inntekter fra bruktmarkedet.

INITIATIVTAKER: Aud Haugbjørg håper bruktmarkedet kan bli et årlig arrangement.
INITIATIVTAKER: Aud Haugbjørg håper bruktmarkedet kan bli et årlig arrangement.

– Det skal gå til drift av laget. Og der hvor familiene ikke har så god råd kan laget betale for at de kan være med på lik linje som alle andre. Istedenfor dugnad med kakebokser og annet som ingen vil ha, ville vi finne på noe som gir mer gevinst, sier Haugbjørg, og legger til:

–Det er et miljøaspekt ved gjenbruk, og også et samfunnspolitisk aspekt, at ikke de som trenger laget mest er de som slutter først.

Årlig marked

I fjor foreslo Haugbjørg bruktmarkedet som noe styret kunne ta initiativ til, men kapasiteten var ikke stor nok, så da tok jenter 2007 arrangementet i egne hender, og arrangerer på vegne av Kolbotn kvinnefotball. Hun håper å gjøre det til et årlig event, som folk venter på og vet at kommer.

– Kanskje folk ikke kjøper nye sko på tampen av sesongen, men venter til bruktmarkedet, fordi de vet det kommer. Vi får bare se hvor stor interessen blir, det er ikke godt å vite, sier hun.

Kan levere fra fredag

Bruktmarkedet finner sted i klubbhuset på Sofiemyr, søndag 28. april mellom 10.00 og 14.00. Hvis noen vil levere brukt utstyr uten å bytte mot noe annet, kan de gjøre det på klubbhuset fredag mellom 09.00 og 15.00 eller lørdag mellom 18.30 og 20.00.

Powered by Labrador CMS