KLARE: Bryterne er klare for å vise publikum hva de er gode for.

Alt klart for Kolbotn Cup

Årets utgave av den populære turneringen flyttes for første gang bort fra Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Kolbotn Cup er julaften, 17. mai og bursdag for lokale brytere. Det populære stevnet har siden tidenes morgen blitt arrangert her lokalt, men årets utgave blir altså tidenes første som må flyttes ut av «Kolbotns grenser».

Helgens Kolbotn Cup skal nemlig foregå i Stil Arena på Langhus, uten at arrangementsleder Tove Ladstein er veldig lei seg for det.

– Jeg tror årets turnering blir kjempemessig, selv om den må fllyttes til Langhus fordi Sofiemyrhallen ikke er i tilstrekkelig stand for øyeblikket.

700 påmeldte

Til nå er det over 700 påmeldte, fordelt på tre stevner. Hovedstevnet lørdag er det tradisjonelle Kolbotn Cup-stevnet, men i tillegg arrangeres det også fristil for menn og en liten tilhenger som heter Kolbotn Cup Mini.

– Det er ganske nytt i Norge med fristil for menn, og dette arrangeres på søndag. Der har vi for første gang fått god internasjonal deltagelse, så det er ekstra moro, sier Ladstein.

Minicupen på søndag er for de yngste bryterne, og her er det aldersgruppene 6 til 10 år som skal i aksjon.

MINI CUP: Kolbotn Cup Mini er en turnering for de yngste bryterne mellom 6 og 10 år.

Spår kjempefest

Ladstein oppfordrer folk til å ta turen til Langhus.

– Det er kjempetradisjoner for bryting her lokalt, og det er stas å være tilbake med en skikkelig turnering. Jeg tror det blir en kjempefest. Vi har hatt tunge år med pandemi, og derfor er det ekstra fint å se at vi har deltagere fra hele 12 nasjoner, både på gutte- og jentesiden. Jeg garanterer mye god bryting, sier hun.

Hun har også noen ekstra fristelser for dem som ikke bare er interessert i det som skjer på matta.

– Vi har mye godt å by på i kioskene. Blant annet kommer de lokale is-heltene i Kulinaris. Så må jeg også få nevne at den store brytenestoren Ove Gundersen skal vise frem sin nye utstilling fra brytingens verden, og dette blir første gang han viser den frem til offentligheten, frister hun.

Powered by Labrador CMS