UTLÅNSSUKSESS: Hans Martin Enger og kollegaene på Oppegård bibliotek har enorm låneetterspørsel på BUA, og forventer tusenvis av utlån i 2017! Sjekk oppegard.folkebibl.no kan du finne mer info og bestille.

Knallsuksess for BUA!

Helt siden oppstart i 2016, har BUA bare fått flere og flere positive tilbakemeldinger. Utlånet øker stadig, og nå satses det videre.

Publisert

BUA startet for å gjøre det lettere å komme seg ut i friluftslivet selv om du ikke hadde utstyret til det. Det er en utlånsordning som fungerer på akkurat samme måte som om du skulle låne en bok.

– Biblioteket har også gjort det lettere å få lånt utstyret ved å la deg bestille det via bibliotekets nettside. Siden vi bruker internett så mye i dag, var det et lurt valg av biblioteket å la folk bestille utstyret på nett så man bare kan gå ned og hente det, sier bibliotekar Hans Martin Enger.

Les også: BUA-ambassadør Helene Olafsen: – Deilig å få hodet opp av kneet

Eller så kan du bare gå ned til Oppegård bibliotek å låne et par ski for eksempel.

– Vi trodde det skulle bli svært populært, men det ble bedre enn vi noen gang kunne håpet, sier Enger.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 Satser på flere tusen!

SIKKERHET FØRST: Du kan ikke bare leie snøbrett og ski, sykler og annet, men også sikkerhetsutstyr som hjelmer.

Bare i år har de gjort 439 utlån, for det meste til vinteraktiviteter. Håpet er å få utlånt 4000 i 2017. Skøyter er mest populært, med alpint og langrenn som andre og tredje plass, men om sommeren tror Enger teltutstyr og skateboard blir svært populært.

SAMARBEIDSPROSJEKT: BUA er et samarbeidsprosjekt mellom Framtiden i våre hender og Oppegrd Bibliotek. Her ser du Aase Liv Birkenes, Hans Martin Enger og Khanh Thanh i forbindelse med lanseringen i fjor.

– Det er lett å låne og det blir gøy for alle, og BUA har fått en haug med positive tilbakemeldinger. Mange er begeistret over det biblioteket og Framtiden i våre hender har gjort. Man kan lett se at dette hjelper folk i holde seg mer aktiv i hverdagen og rett og slett mer glade også. Flere vil at BUA skal bli enda større og få et enda bedre utvalg så det blir mer å skryte av. Familier fra utlandet har satt veldig pris på dette opplegget. De er glad for at de får lov til å prøve aktiviteter de aldri har gjort før helt gratis!

Et fantastisk opplegg

BUA har fått mye skryt for å være så bra med å la hvem som helst låne det de vil for en morsom dag ute i friluftslivet sammen med familien eller venner. Bua er et samarbeid mellom biblioteket, Framtiden i våre hender og røde kors. De begynte i september 2016 og ble en kjempesuksess.

BUA gjør det lettere å komme seg ut om hverdagen og finne på noe aktivt, i tillegg er det bra for miljøet.

–Hvorfor kjøpe nytt når du bare kan låne det? Flere kommer til BUA for å låne utstyr de selv ikke har for å finne på noe aktivt i hverdagen. Familier har tatt med venner fra andre land ned til BUA så de kan gjøre aktiviteter de vanligvis ikke ville ha gjort, sier Enger

Les også: Lei utstyret til helgeopplevelsen helt gratis!

STORT UTVALG: Det er mye å velge i på fritidsfronten i BUA.

Godt utvalg av utsyr

I BUA har de flere forskjellige størrelser på all slags ski sko og skøyter, sammen med mange andre ski. De har alt du trenger til en flott telttur, og hvis du vil en tur innom skateparken kan de hjelpe deg med det også.

De vil gjerne utvide utlånet med flere skostørrelser, nye ski og sommerutstyr og gjøre det enda bedre enn det det er nå. BUA har fått flere tips til hva de kan prøve å få inn til utlån.

– Vi har blant annet fått tips om å få inn kanoer og ballkjoler, sier Egner.

De har det meste av skostørrelser, men ikke noe monster føtter.

 – Skulle noe bli ødelagt med uhell gjør det ingenting, men skulle noe skje med vilje må du betale erstatninger for utstyret.

Siden Kolbotn fikk sin nye skatepark, har det å låne ut utstyr til skating vært en fantastisk ide som ble virkelighet, og sammen med slalåm bakken kan det kun bli bedre.

Les også: Spennende vår på biblioteket

Prøv noe nytt

Folket i BUA anbefaler alle å prøve noe nytt å låne hos dem, hvis du står på slalåm for eksempel, prøv snowboard, da vel?

Hvis du står på skateboard, prøv sparkesykkel, det blir gøy uansett. BUA er mer enn glad for å låne ut utstyret til de som vil og håper at de kommer tilbake en annen gang.

– Det å prøve noe nytt er gøy for alle både for det å lære noe nytt og for å prøve for å se om det kan være noe for deg, avslutter Enger.

PS! På nettsiden oppegard.folkebibl.no kan du finne mer informasjon om BUA, se størrelser og utvalg og bestille utstyr.

Powered by Labrador CMS