INGEN TOG I DAG HELLER: Skal du til Oslo i dag, må du velge alternativ transport.
INGEN TOG I DAG HELLER: Skal du til Oslo i dag, må du velge alternativ transport.

Alle tog står i dag

I dag må du finne deg alternativ transport til og fra Oslo.

Publisert

Til daglig pendler over 20.000 pendlere og andre reisende på Østfoldbanen, og med en høy prosentandel jobbpendlere fra Oppegård til hovedstaden hver dag, er det mange lokalt som er rammet av togstreiken, som ble trappet opp før helgen.

Klikk her for å komme direkte til Ruters ruteplanlegger

Ingen tog

Lørdag ble 47 nye lokførere tatt ut i streik, og Østfoldbanens pendlere rammes hardt av streiken.

FOLKETOM: Det er ikke mange pendlere å se på morgenkvisten i dag, naturlig nok, på Kolbotn stasjon..
FOLKETOM: Det er ikke mange pendlere å se på morgenkvisten i dag, naturlig nok, på Kolbotn stasjon..

I dag går rett og slett ingen tog til og fra Oppegård, noe som gjør at du må ta alternativ transport. 

Alle lokaltog på Østfoldbanen fra L2 Ski, L21 Moss og L22 Mysen

Været mandag gjør at sykkel kan være et alternativ, men for mange er dessverre bilen det eneste alternativet i dag, noe som gjør at trafikken på veiene er ventet på bli betraktelig høyere fremover enn vanlig. Beregn derfor ekstra god tid. 

Her er alternativene dine

Bussen er det eneste fullverdige kollektiv-alternativet, siden det ikke vil bli satt inn buss-for-tog fra NSB.

Siden streiken er en lovlig aksjon, kan NSB kan derfor ikke sette opp alternativ transport for tog som rammes av streiken. Forsinkelser og utgifter til annen transport, som følge av streik får du heller ingen erstatning for. Her er en oversikt over noen av alternativene dine til og fra Oppegård.

  • Skal du reise fra Greverud, kan du ta 81A-bussen fra Greverud kirke inn mot hovedstaden. Denne bussen stopper også innom Kolbotn og Hauketo på vei inn mot Oslo.
  • Rendende som bor lenger sør enn Greverud kirke og Greverud senter har ingen faste bussalternativer. Reisende her må enten komme seg til Greverud med bil, sykkel eller eventuelt gå, og komme seg inn enten via for eksempel Kolbotn, Greverud, Tårnåsen, Vinterbro eller Tusenfryd.
  • Skal du reise fra Kolbotn, kan du i tillegg til 81A-bussen ta rute 81B. I tillegg går ekspressbuss rute 84E fra Kolbotn til Jernbanetorget. Andre alternativer er 82E og 83. I tillegg går ekspresshbuss 80E. 
  • Alternetivt for å få flere bussruter å velge mellom, og derpå slippe å ta bilen inn irushtrafikken, er å parkere på Rosenholm, Holmlia eller Hauketo og benytte seg av Ruters busser derfra. Det er også pendlerparkeringer på Tusenfryd og på Vinterbro som kan bidra til samme løsning.
  • Et siste alternativ kan være å reise ut til Nesodden og ta båten derfra inn til byen. Det tar et stykke å kjøre ut til Nesoddtangen fra Oppgeård, men båten over Oslofjorden er rask inn til byen og gjør at du slipper å stampe i kø. Følg i så fall E6 eller E18 til Vinterbro og følg Fylkesvei 156 til Nesoddtangen.

Streiken rammer forøvrig ikke Flytoget, som går som vanlig.

Har du forhåndskjøpt billetter, får du imidlertid refusjon på ubenyttede billetter ved å henvende deg til hjelp@nsb.no.

Klikk her for å komme direkte til Ruters ruteplanlegger

 

Powered by Labrador CMS