BUSS FOR TOG: Dette er din å endlerhverdag i tiden som kommer.
BUSS FOR TOG: Dette er din å endlerhverdag i tiden som kommer.

OBS! Denne uken går det ingen tog til og fra Oppegård

Slik påvirkes din pendlerhverdag til og fra Oppegård av arbeidene på Oslo S denne uken.

Publisert

Fra og med i dag, må du som pendler til og fra Oslo eller til Ski belage deg på en endret pendlerhverdag, 

NSB startet mandag den 1. august nemlig de mest omfattende arbeidene på Oslo S på årervis, og frem til og med søndag den 8. august, må du som pendler regne med at reisen din blir kraftig påvirket. 

Slik gjør du

En stor utbygging som nå er i gang, får naturlig nok mange konsekvenser for pendlerne.

NSB oppfordrer dem som har mulighet til det å enten velge å ta hjemmekontor denne uken, eller eventuelt ta ut noen ekstra fridager, men dette er det naturlig nok ikke alle spom har mulighet til.  

Bil kan være et alternativ, men da det er ikke nok kapasitet i veisystemet rundt Oslo S til å håndtere alle reisende med alternativ transport i denne uken, derfor må de reisende i rushtidene regne med ekstra lang vente- og reisetid, og det gjelder også for oss her i Oppegård, så å velge bilen, er neppe det beste alternativet ditt til og fra hovedstaden.

DIN PENDLEVENN FREMOVER: Det er lokalbussene som skal få de fleste passasjere inn og ut av Oslo fra Oppegård den neste uken, som 81B-bussen, her fotografert på Sofiemyr.
DIN PENDLEVENN FREMOVER: Det er lokalbussene som skal få de fleste passasjere inn og ut av Oslo fra Oppegård den neste uken, som 81B-bussen, her fotografert på Sofiemyr.

Reis med buss

For de fleste reisende mellom Oppegård-tettstedene og Oslo, går de vanlige rute- og pendlerbussene som for eksempel 83, 81A og 81B som vanlig, men det er også noen øvrige endringer du bør være obs på.

Klikk her for å gå direkte til Ruters ruteplanlegger

Klikk her for å gå direkte til NSBs reiseplanlegger 

  • Et godt alternativ for mange, også dem som reiser fra sør i kommunen, kan være å ta 83-bussen, som går fra Tårnåsen og gjennom Sofiemyr, ned til Kolbotn, via Trollåsen og så inn til Vestbanen. Fra stoppestedet ved for eksempel Sofiemyr senter, går også mange av de vanlige pendlerbussene, som 81A og 81B, inn til byen over Tårnåsen, og hyppigheten er stor.
  • Fra Greverud, Oppegård, Myrvoll og Solbråtan, erstattes toget av buss for tog mot Bryn. Bussen stopper på Brynseng, hvorpå du må gå til T-bane-stasjonen og ta T-banen derfra. 
  • Det går ingen vanlig rutebuss fra Oppegård syd, men reisende kan her, i tillegg til den oppsatte buss-for-tog-ruten, ta 81A-bussen som vanlig.
  • Et annet alternativ, kan være å ta bilen til Rosenholm og Holmlia, parkere der og benytte deg av kollektivtilbudene derfra. Da slipper du i det minste å ta bilen inn til byen.
  • Skal du reise på strekningen mellom Oslo S og Kolbotn kan du benytte Ruters busslinje 80E, 81X og 82X i tillegg til 83, 82E og 81B-bussen.
  • 80E Rådhuset–Holmlia ekspress går fra morgen til kveld og ikke bare deler av døgnet som normalt. Det er avgang hvert tiende minutt i rushretningen, ellers avganger hvert 30. minutt.
  • 81X Jernbanetorget–Kolbotn er en ny linje som kun kjører i uke 31. Den har avgang hvert 30. minutt. Unntak er lørdag kveld og søndag morgen, da det er avgang hver time. 
  • 82E Jernbanetorget–Tårnåsen ekspress går som normalt i uke  31. Sommerruter med redusert tilbud er redusert fra seks til fire uker.
  • Alle NSB-billetter kan benyttes de linjene der NSB henviser til Ruters rutetilbud.

Klikk her for å gå direkte til Ruters ruteplanlegger

Klikk her for å gå direkte til NSBs reiseplanlegger 

Dette skal skje

Titusener av NSB-passasjerer må altså finne andre reisemåter til og fra sine reisemål langs Østfoldbanen og de andre togbanene rundt sentralstasjonen. 

TUNGE MASKINER: Det er ikke småtteri som skal gjøres på Oslo S den neste uken.
TUNGE MASKINER: Det er ikke småtteri som skal gjøres på Oslo S den neste uken.

Her kan du se Jernbaneverkets infovideo om utbyggingen

Men hva er det nå de jobber med der inne på sentralsjonen denne sommeren? Det er ikke småtterier!

Helt siden før sommerferien, har Jernbaneverket jobbet med å bytte ut spor og strømforsyningsanlegget på en tredjedel av Oslo S, samtidig som Follobanen skal bygges ut langs Østfoldbanen ut av sentralstasjonen. 

Den store fornyelsen av Oslo S skal være ferdig ved inngangen av 2018. Etter dette vil Oslo S berøres av utbyggingen av Follobanen fram til prosjektet er ferdig i 2021.

Da skal etter planen en fornyet sentralstasjon og en ny, rask togforbindelse til Ski mot Østfold gjøre det mulig å utvikle et enda bedre kollektivtilbud til den raskt voksende befolkningen rundt hovedstadsområdet.

Også flytoget er påvirket av arbeidet, så dersom du skal til Gardermoen for å fly de neste dagene, må du belage deg på å kjøre buss, for det blir ingen flytog på noen stasjoner mellom Drammen og Lillestrøm.

Naturlig nok vil nok også dette påvirke buss- og biltrafikken, men da arbeidene er lagt i en uke hvor det tradisjonelt er mye ferieavvikling, håper NSB og Jernbaneverket at det skal bli minst mulig belastende for pendlerne. 

Powered by Labrador CMS