MANGE ENDRINGER: Det skjer mye med Ruters bussruter som trafikkerer gjennom Oppegård om ikke så lenge. Her har du oversikten.

OBS! Nye ruter fra Ruter - slik blir din nye pendlerhverdag

Publisert

Den 2. april gjør Ruter store endringer i rutebildet på både T-banen, trikken, båtene og bussene i både Oslo, Follo, Bærum og på Romerike. 

Dette vil innebære en del forandringer for pendlere til og fra Oppegård. 

– Det blir en styrking, det vil si enkelte flere avganger på buss linjene i Oppegård og omegn. Ellers blir det ingen større endringer, sier kommunikasjonssjef Gry Isberg i Ruter. 

– Ruter gjennomfører årlig kontinuerlig forbedringer i kollektivnettverket, sier kommunikasjonssjef i Ruter. Dette henger sammen med de tilskudd selskapet har til rådighet til tilbudsforbedringer for inneværende år, vedtatt i budsjettet til våre to eiere Oslo kommune og Akershus fylkeskommuner, sier hunb. 

Hun håper de nye endringene kommer til å bli mottatt positivt blant lokalpendlerne her i Oppegård. 

MANGE KJØRER KOLLEKTIVT: Oppegård er en kommune hvor mange kjører kollektivt, både internt i kommunen, men også inn og ut av Oslo.

– Vi håper tilbudsforbedringene vil oppleves positivt blant våre kollektivkunder som reiser kollektivt i hele Ruters område, også reiser til og fra Oslo og Oppegård. Og at flere velger å reise kollektivt fordi tilbudet oppleves fleksibelt, enkelt og pålitelig. Vi jobber kontinuerlig for å styrke kollektivtilbudet og se på løsninger som gjør at kollektivtrafikken sammen med gåing og sykling vil møte målsettingen om å ta veksten i persontrafikken i årene fremover, sier Isberg.

Les også: Eventyrlig vekst i kollektivtrafikken

Det har lenge vært spekulasjoner om hvorvidt ekspressbussene 84E og 82E. Disse vil fortsette å gå som i dag. 

Her er de viktigste endringene som gjelder deg i Oppegård

Dette er en oversikt som viser hva som endres for rutene i Oppegård fra i dag. 

Ruter henviser til sin ruteplanlegger, slik at du som pendler kan bli oppdatert på de nye rutene som settes inn. Denne ruteplanleggeren er allerede oppdatert med de nye rutetidene.

Klikk her for å komme til Ruters ruteplanlegger

Klikk her for å lese Ruters informasjonsside for alle linjer i deres nett som endres

81A Rådhuset – Greverud

  • Får nye førsteavganger alle dager, slik at den tilpasses tidligere avganger på T-banen.
  • Fra Rådhuset kjører den 30 minutter tidligere mandag til lørdag, og 90 minutter tidligere på søndager.
  • Fra Greverud kjører den 30 minutter tidligere mandag til fredag, 1 time tidligere på lørdager og 2 timer tidligere på søndager.

83 Rådhuset – Tårnåsen

  • Kjører to timer tidligere på søndager. Fra Rådhuset får den dermed nye avganger kl. 07:10 og 08:10. Fra Tårnåsen får den avganger kl. 06:10 og 07:10.
  • Avgangen fra Tårnåsen kl. 2342 forlenges fra Kolbotn stasjon til Mastemyr.

84 Jernbanetorget – Myrvoll stasjon

  • Får «Myrvoll stasjon» som destinasjon når den kjører fra sentrum. 

N81

  • Halvtimesrute på strekningen mellom Rådhuset og Idrettsparken.

N83

Legges om til å kjøre Rådhuset – Mosseveien – Holmlia – Mastemyr – Kolbotn – Ødegården i begge retninger. Vil korrespondere med linje N81 på Ødegården/Idrettsparken, slik at det blir reisemulighet mellom Kolbotn og Ski i begge retninger.

Powered by Labrador CMS