TRANGT OM PLASSEN: Det er mange som nå må velge å kjøre buss fremfor tog på grunn av togstreiken. Da blir det trangt, som for eksempel på 83-bussen til og fra Oppegård.

Derfor kan ikke Ruter sette opp ekstrabusser

Mange pendlere lurer på hvorfor buss-nettet er som normalt mens det er streik på jernbanen. Her får du svaret.

Publisert

I morgentimene i dag har det vært både hektisk for mange pendlere til og fra Oppegård i forbindelse med den pågående togstreiken. Alle tog på Østfoldbanen står, og dette merkes på Ruters busser. 

– Det har ikke vært så mange spørsmål rundt saken inn til oss, for de fleste pendlerne er flinke og klarer å finne frem til alternativ transport og hvordan de skal komme seg til og fra på andre måter. Det har imidlertid vært trangere inne på bussene, og dessverre også noen frakjøringer på morgenkvisten, spesielt fra Kolbotn, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter. 

Klikk her for å lese hvordan du kan komme deg til og fra Oslo under togstreiken.

Kan ikke sette opp busser

BER FOLK BEREGNE GOD TID: Kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter.

Mange pendlere lurer på hvorfor Ruter ikke setter inn ekstrabusser i tillegg til de vanlige rutebussene. Dette er det en enkel forklaring på, ifølge Dahl Johansen.

– Vi kan ikke sette opp flere busser siden dette er en lovlig streik, og vi forholder oss til de spillereglene som gjelder ved en lovliv arbeidskonflikt som dette, sier han. 

– Reis utenom rushtiden

Dermed må du nok regne med fulle busser og trangt om plassen fremover så lenge konflikten varer. 

Ruter råder deg til å forsøke å se på om du kan endre tidspunktene du reiser på.

– Det viktigste rådet er å beregne god tid, men dersom du har mulighet til det, bør du vurdere om du eventuelt kan reise utenom rushtidene på morgen og ettermiddag. Kan du være litt før ute eller litt etter tidene hvor det er mest trafikk morgen og ettermiddag, skal det være nok kapasitet til å ta seg av alle pendlerne til og fra Oppegård, sier han.

Powered by Labrador CMS