STILLESTÅENDE: Køene ti log fra Oslo blir neppe mindre med det første.
STILLESTÅENDE: Køene ti log fra Oslo blir neppe mindre med det første.

Ingen enighet i tog-konflikten

Fortatt ingen tog, fortsatt lange køer og fortsatt stappfulle busser. Og ingen løsning i sikte.

Publisert

Pendlere fra Oppegård må nok dessverre beregne enda flere dager med stillestående tog og trange busser, lange pendledager og fortsatt endrede pendlerutiner.

Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) oversendte mandag ettermiddag et forslag til løsning av streiken i NSB og CargoNet, og tirsdag klokken 12.00 låste partene seg inn hos Riksmekleren for å prøve å bli enige.

– Ingen løsning

Men etter 16 timers forhandlinger var situasjonen fortsatt fastlåst natt til onsdag, og dermed konflikten fortsetter.

– Det ble dessverre ingen løsning, sier leder Rolf Ringdal i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) til NTB like etter klokken 04.00 natt til onsdag.

Det betyr enda flere dager, og kanskje uker, uten lokaltog på Østfoldbanen, stappfulle busser og endeløse køer mellom Oppegård og Oslo.

Torsdag er nå første håp om løsning på konflikten. Da er partene innkalt til tvungen megling fordi konflikten har vart i 30 dager.

– Reagerer sterkt

Fagforeningens leder Rolf Ringdal mener forslaget de hadde jobbet fram, innebar en helhetlig løsning på konflikten. Motparten, arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, var ikke enig.

– Spekter reagerer sterkt på at Lokomotivmannsforbundet nå har forledet kunder og passasjerer til å tro at de har endret kravene sine slik at togene igjen kan gå som normalt. I realiteten står de fast på kravet om å tariffeste hvilken kompetanse togførere skal ha, sier direktør for kommunikasjon og samfunnspolitikk Gunnar Larsen i Spekter.

Powered by Labrador CMS